Πόναν Ο Μάρμαρος

Με μπράτσα από πατσάλι!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Πόναν Ο Μάρμαρος

Writer/ArtistΓιάννης ΡουμπούλιαςPublisherΑυτοέκδοση

Στο Comicdom Con Athens 2017, ο Rubus a.k.a. Γιάννης Ρουμπούλιας, Δρακοφοίνικας, Μεγιστάνας κ.λπ., αποφάσισε και έβγαλε – επειδή μπορεί – ένα comic αυτοέκδοση, για πρώτη φορά στα χρονικά! Και το αποτέλεσμα είναι επικό, από όλες τις απόψεις!

Η ιστορία λαμβάνει χώρα σε ένα μυθικό παρελθόν, όπου “θεοί, δαίμονες, τέρατα, μάγοι και ήρωες”, ροβολούσαν στη γη και ανάμεσά τους άραζε ο μεγαλύτερος ήρωας. Ο Πόναν. Αναλαμβάνει, λοιπόν, να λύσει το μυστήριο της εξαφάνισης όλων των γυναικών της Άνω Μελιτζανιάς, και, στο δρόμο του, θα συναντήσει την τρομερή μάγισσα Φεμίνα Φατάλ, αλλά και τον ανίκητο λαγουραίο Ποντίφικα. Όλοι μαζί, θα πάνε προς το βουνό της Χολέρας, προκειμένου να βρουν τις εξαφανισμένες κοπέλες.

Οι ατάκες πέφτουν ανελέητα, σαν ριπές πολυβόλου, ενώ το σχέδιο και το μελάνωμα (ασπρόμαυρη έκδοση, btw) βρίσκεται στα υψηλά επίπεδα των τελευταίων δουλειών του Rubus. Η 28σέλιδη έκδοση κλείνει με ένα fan art του Μάνου Λαγουβάρδου και τις καλύτερες cult κριτικές που έχουν γραφτεί ποτέ για ελληνικό comic.

Ο Πόναν είναι η απόλυτη Ελληνική παρωδία του Κόναν του Βάρβαρου και όχι μόνο, καθώς δεν αφήνει, κυριολεκτικά, τίποτα στο πέρασμά του, και σας περιμένει να ζήσετε αυτή τη μοναδική εμπειρία καψίματος. Πονάν’, ωρέ, τα παλουκάρια;