Flash #23

Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθεί ο... Reverse Flash!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Flash #23

WriterJoshua WilliamsonArtistCarmine Di GiandomenicoPublisherDC Comics

Μπορεί τα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς να ολοκληρώθηκαν για αυτή τη σεζόν, όμως, στα comics, οι περιπέτειές του Scarlet Speedster συνεχίζονται, καθώς ο Barry έχει να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις που είχε το ταξίδι του στο χρόνο με τον Batman. Ευτυχώς που τα αγαπημένα του πρόσωπα και ο καλύτερος του φίλος, είναι κοντά του, τη μέρα των γενεθλίων του… Ή μήπως όχι;

Το τεύχος κάνει πολύ καλή δουλειά στο να μας παρουσιάσει την άσχημη ψυχολογική κατάσταση του Barry, μετά την επίθεση του Thawne και τον φαινομενικό θάνατό του από το χέρι του Doctor Manhattan. Αγέλαστος και αδιάφορος για τα όσα συμβαίνουν στο πάρτι γενεθλίων του, ο Barry φαντάζεται τον Thawne να σκοτώνει οτιδήποτε αγαπά, και ο Williamson χρησιμοποιεί το εύρημα με τις σκέψεις του Barry να καλύπτουν τα λόγια των ανθρώπων γύρω του, για να μας μεταφέρει στο μυαλό του Flash. Όμως, η εμφάνιση του Hal Jordan προσδίδει χιούμορ και δράση, καθώς Flash και Green Lantern καταλήγουν να πολεμούν τον Multiplex.

Τα καλά νέα είναι ότι το artwork του comic, που έχει δεχθεί πολλές αρνητικές κριτικές, είναι αρκετά βελτιωμένο σε αυτό το τεύχος. Τα παράξενα νέα είναι ότι μόλις που αποχαιρετήσαμε τον Reverse Flash στο “The Button” και… να ‘τος πάλι στις σελίδες των comics, κάνοντας τον αναγνώστη να αναρωτιέται για τους σκοπούς του Dr. Manhattan.

Σε κάθε περίπτωση, το τεύχος παρουσιάζει, με ευρηματικό τρόπο, την ψυχοσύνθεση του ήρωα και πως επηρεάζει το περιβάλλον του, ενώ η συνεργασία Barry και Hal είναι το ίδιο απολαυστική όσο και στο παρελθόν. Μετά από τόσα χρόνια φιλίας, θα δούμε κάποτε σειρά με τους δυο τους;