Full Phat 3

Πραγματικό “κάψιμο”!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Full Phat 3

Writer/ArtistΒαγγέλης ΧατζηδάκηςPublisherJemma Press

Πριν ξεκινήσω, να κάνω μια διευκρίνηση. Το FULL PHAT 3 δεν είναι το τρίτο μέρος της διάσημης σειράς και το “3” του τίτλου δεν είναι αυτό που νομίζετε. Σημαίνει “τυρία”! Και ναι, αυτό είναι το χιούμορ της έντυπης συνέχειας του webcomic από τον Βαγγέλη Χατζηδάκη.

Για μία ακόμη φορά, έχουμε μια εκτενή συλλογή από λογοπαίγνια (τόσο εκτενή, που κάποια δεν τα κατάλαβα), τα οποία δραματοποιούνται για την… αναγνωστική μας τέρψη. Τέρψη, όπως ένα γεμάτο λιπαρά χάμπουργκερ, το οποίο ξέρεις ότι δεν είναι αυτό που θα σου σύστηνε ο γιατρός, αλλά, το άτιμο, είναι πεντανόστιμο. Εξ ου και “FULL PHAT”. Μάλλον. Δεν ξέρω. Το να προσπαθήσεις να βγάλεις κάποιο σημαντικό νόημα, είναι πιθανώς μάταιο και ανούσιο.

Αυτό που προωθεί ο Χατζηδάκης είναι ένα αληθινό “κάψιμο” του εγκεφάλου, κάτι που ομολογεί χωρίς ενοχές, και αυτό του δίνει πόντους. Για το σχέδιο, το να το χαρακτηρίσεις “μινιμαλιστικό” είναι πλεονασμός. Μάλλον, “τα εντελώς απαραίτητα”, ίσα να μεταφερθεί το αστείο, το οποίο, επίσης, δεν είναι μεμπτό, δεδομένου του χαρακτήρα του comic.

Συνολικά, θα έλεγα ότι, αν ξέρεις πέρι τίνος πρόκειται, το FULL PHAT 3 είναι μια χαλαρή και αστεία επένδυση χρόνου.