Medisin #1

Και οι super villains θέλουν φροντίδα!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Medisin #1

WritersJeff Dyer, Mark McKeonArtistDavid BramerPublisherAction Lab Entertainment

Οι M.E.D.I.Cs (Mobile Emergency Doctor Intervention Crew – for reals) είναι γιατροί, χωρίς υπερφυσικές δυνάμεις, οι οποίοι εκβιάζονται με τις ζωές τους από έναν τύπο ονόματι Malady, για να δρουν ως κινητή μονάδα “Πρώτων Βοηθειών” αποκλειστικά για super villains!

Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο Ethan, εγγονός ενός υπερέξυπνου υπερκακού, ο οποίος παλεύει με τη συνείδησή του, ανάμεσα στο να βοηθάει ανθρώπους και στο αν οι άνθρωποι αυτοί είναι μαζικοί δολοφόνοι. Η αφήγηση των Jeff Dyer και Mark McKeon είναι συχνά άτσαλη, προσπαθώντας να συνδυάσει την υπόθεση που ξεκινά με την εξήγηση του τι συμβαίνει μέχρι τώρα και γιατί.

Το σχέδιο του David Bramer μόνο ως μέτριο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, μπαίνοντας, από μόνο του σε δεύτερη μοίρα. Όμοια, τα χρώματα του Joaquin Pereyra είναι κακόγουστα έντονα (με εξαίρεση τα panels του flashback), χωρίς να ξέρω αν αυτό οφείλεται σε ανικανότητα ή οικονομικούς λόγους (ίσως η εκτύπωση καλύτερης ποιότητας χρωματισμού να ήταν πολύ ακριβή για την Action Lab).

Ακόμα και με το περίεργο cliffhanger που τελειώνει το τεύχος, η πρωτότυπη και ιδιαίτερη ιδέα του comic αξίζει την προσοχή μας, για να δούμε τι έχει να μας πει στο προσεχές μέλλον.