Regression #2

Μυστήριο και ενδιαφέρον...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Regression #2

WriterCullen BunnArtistDanny LuckertPublisherImage Comics

Το REGRESSION είναι από εκείνες τις ιστορίες που κινούν το ενδιαφέρον του αναγνώστη, όχι μόνο λόγω του περιεχομένου της, αλλά χάρη και στο μυστήριο που την περιβάλλει. Δεν βασίζεται ακριβώς σε πραγματικά γεγονότα, όμως ο writer αναφέρει στις τελευταίες σελίδες την ιστορία του υπνωτιστή πατέρα του και τα παράξενα γεγονότα που σχετίζονται με τη δουλειά του, που αποτέλεσαν έμπνευση για το REGRESSION. Και πράγματι, το REGRESSION καταφέρνει να παρουσιάσει μια μεταφυσική ιστορία που πατάει γερά στην πραγματικότητα.

Στο δεύτερο τεύχος, παρακολουθούμε την αγωνιώδη προσπάθεια του πρωταγωνιστή να λύσει το μυστήριο πίσω από τις παραισθήσεις του. Τα έντομα είναι πάντα παρόντα, εντείνοντας τον ψυχολογικό, καφκικό τρόμο της ιστορίας (δεν είναι τυχαίο ότι στην ψυχανάλυση τα έντομα σχετίζονται με αγχώδεις διαταραχές και αλλαγές!). Το τεύχος ρέει ευχάριστα με την αφήγηση να δίνει την αίσθηση κινηματογραφικής ταινίας και τις τρομαχτικές σκηνές να συμβαίνουν σε φωτεινά, καθημερινά περιβάλλοντα. Όταν, όμως, ο Adrian θυμάται το παρελθόν του, τα πράγματα εμφανίζονται περισσότερο ονειρικά και σκοτεινά.

Το artwork είναι ικανοποιητικό χωρίς να ξεχωρίζει, κάτι που καθιστά το REGRESSION ένα καλό comic, αντί για ένα σπουδαίο comic. Οι χαρακτήρες είναι κάπως στατικοί, αλλά οι λεπτομέρειες που προσθέτει ο Danny Luckert στην εμφάνιση τους τους κάνει πιο αληθινούς στα μάτια του αναγνώστη. Και φυσικά το εξώφυλλο του δεύτερου τεύχους δε μπορεί παρά να τραβήξει την προσοχή με το ιδιαίτερο του σχέδιο.

Οι θαυμαστές του ψυχολογικού τρόμου θα αγαπήσουν το REGRESSION για το επιτυχές πάντρεμα μεταφυσικών στοιχείων με δόσεις gore και body horror σε μια καλογραμμένη ιστορία, αποδεικνύοντας την συνεχή επιτυχία της Image στο να εκδίδει ενδιαφέροντες τίτλους.