Batman #25

Συγκλονιστικό τεύχος
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Batman #25

WriterTom KingArtistMikel JaninPublisherDC Comics

Έπειτα από τόσα χρόνια και εκατοντάδες ιστορίες που έχουν γραφτεί για τον Batman, όταν άκουσα τον Tom King να λέει πως το επόμενο story του θα περιγράφει ένα κομμάτι της ιστορίας του Σκοτεινού Ιππότη που δεν ξέρουμε, στάθηκα δύσπιστος. Σκεφτόμουν, τι άραγε μπορεί να μας πει που να είναι όντως τόσο πρωτότυπο; Διαβάζοντας, όμως, το πρώτο τεύχος από το “The War Of Jokes And Riddles”, τολμώ να πω συγκλονίστηκα.

Η ιστορία και ο τρόπος που εκτυλίσσεται, θυμίζουν πολύ το γράψιμο του Scott Snyder και αυτό μόνο κομπλιμέντο μπορεί να θεωρηθεί. Είναι παράξενο, καθώς ο Batman δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου σε ένα τεύχος που θεωρητικά είναι δικό του, αλλά γίνεται τόσο έντεχνα και δεξιοτεχνικά η εισαγωγή στην ιστορία και η παρουσίαση των δυο villains, που δεν το προσέχεις καν. Βέβαια, δεν είναι και δύσκολο ο Joker και ο Riddler να κλέψουν την παράσταση.

Ο Bruce Wayne διηγείται στην Catwoman μια ιστορία που τον σημάδεψε, λέγοντας της πως κανείς δεν τον ξέρει ουσιαστικά και έτσι ξεκινάει η ιστορία της σύγκρουσης των δυο villains. Η παρουσίασή τους γίνεται με άψογο τρόπο, με τον Joker να μας εκπλήσσει για μια ακόμη φορά, με την απρόβλεπτη συμπεριφορά του, και η αφήγηση κόβεται στο πιο κρίσιμο σημείο.