Tokyo Ghoul Volume 13

Η μάχη ξεκινά!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Tokyo Ghoul Volume 13

Writer/ArtistSui IshidaPublisherViz Media

Μετά το προηγούμενο ήρεμο volume, ήρθε η ώρα για δράση! Από την πρώτη σελίδα, προετοιμαζόμαστε για την μεγάλη μάχη που θα ξεσπάσει. Το κλίμα είναι τεταμένο. Οι επιθεωρητές καλούνται να γράψουν την διαθήκη τους πριν την μάχη, ενώ στο στρατόπεδο των ghouls, ο Shuu εκλιπαρεί τον Kaneki να μην πολεμήσει, γιατί θα πεθάνει. Η μάχη είναι τεραστίων διαστάσεων και οι δύο πλευρές χρησιμοποιούν όλες τις δυνάμεις τους, με την είσοδο του Kaneki να ενισχύει αισθητά την πλευρά των ghouls. Ωστόσο, στο τέλος του volume έρχεται αντιμέτωπος με τον “εχθρό” του, Amon, σε μια μάχη που αναμένεται αμφίρροπη.

Αυτό που μου έκανε τεράστια εντύπωση στο συγκεκριμένο volume είναι το πώς κατάφερε ο Ishida να αποτυπώσει τα έντονα συναισθήματα των χαρακτήρων. Αυτό το πέτυχε, όχι μόνο μέσω του υπέροχου artwork, αλλά και με την εξέλιξη που διάλεξε για την πλοκή. Η σειρά με την οποία διαδραματίζονται τα γεγονότα μας θυμίζει διαρκώς πως όλοι οι χαρακτήρες έχουν πληγωθεί στο παρελθόν και έχουν σημαδευτεί. Με αυτό τον τρόπο, μας προκαλεί να νιώσουμε και εμείς ό,τι νιώθουν οι πρωταγωνιστές και να αγωνιούμε για το μέλλον τους. Τέλος, το σχέδιο του Ishida είναι αψεγάδιαστο και, πέραν των συναισθημάτων, αποτυπώνει τέλεια και την δράση, ενώ υπάρχει αισθητή βελτίωση όσον αφορά στα πρόσωπα των χαρακτήρων.

Μπορεί η μάχη να βρίσκεται ακόμη στην αρχή της, αλλά με τέτοια αρχή το τέλος προμηνύεται αξέχαστο!