Batwoman #4

Απογοητευτικό φινάλε
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Batwoman #4

WritersMarguerite Bennett, James Tynion IVArtistSteve EptingPublisherDC Comics

Το τέταρτο τεύχος του BATWOMAN φέρνει το τέλος του πρώτου storyline “The Many Arms of Death” και μας δίνει τη δυνατότητα να κρίνουμε πιο σφαιρικά και δίκαια την πορεία του τίτλου μέχρι στιγμής. Η αναμέτρηση της Kate με την Tahani φτάνει στην κορύφωσή της και η παγιδευμένη με τεράστιες ποσότητες εκρηκτικών νήσος Coryana φλερτάρει με τον ολοκληρωτικό αφανισμό.

Δυστυχώς, τέσσερα τεύχη μετά, η άποψή μου δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα, σε σχέση με αυτή που είχα όταν έκανα review του πρώτου τεύχους της σειράς. Γενικά, δε θα έλεγα ότι έμεινα ικανοποιημένος. Κάθε τεύχος έμοιαζε με επανάληψη, το τέλος του storyline δε μας προσέφερε κάποιο ιδιαίτερο κλείσιμο στην ιστορία και όλο το ερωτικό background της Kate (και η εμπλοκή της βασικής της αντιπάλου σε αυτό) μου φάνηκε κάπως μελοδραματικό.

Την κατάσταση σώζει, σε ένα βαθμό, το σχέδιο του Steve Epting (αν και μερικές στιγμές δράσης είναι εξόχως υπερβολικές), αλλά αν πάσχει η ιστορία, τι να το κάνεις; Δυστυχώς, νομίζω πως θα σταματήσω τον τίτλο κάπου εδώ.