Edge Οf Venomverse #1

Mια μάλλον αδιάφορη αρχή
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Edge Οf Venomverse #1

WriterΜatthew RosenbergArtistRoland BoschiPublisherMarvel Comics

Ακάθεκτη φαίνεται να προχωρά η Marvel με τα events της, καθώς μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος του EDGE OF VENOMVERSE, το οποίο, όπως όλα δείχνουν, διαδραματίζεται σε ένα σύμπαν όπου το symbiote έχει κυριεύσει διάφορους ήρωες. Μια από αυτούς είναι και η Χ-23, η οποία είναι και η πρωταγωνίστρια του πρώτου τεύχους, με την ιστορία να ξεκινά από την ζωή της ως πειραματόζωο και την στιγμή που μολύνθηκε με το symbiote, ώστε να καταφέρει να δραπετεύσει από τη φυλακή της. Από εκεί και πέρα, παρακολουθούμε την πορεία της Χ-23 στους δρόμους και την φιλία της με μια ομάδα από άστεγους εφήβους, οι οποίοι διαπράττουν μικροεγκλήματα για να επιβιώσουν.

Ως πρώτο τεύχος, το EDGE OF VENOMVERSE #1 δεν είναι κακό, αλλά ούτε καλό μπορεί να το χαρακτηρίσει κάποιος. Το γράψιμο είναι ιδιαίτερα κλισέ και η αποκάλυψη στο τέλος απόλυτα προβλέψιμη, ενώ, αν εξαιρέσει κανείς την Χ-23, κανένας από τους υπόλοιπους χαρακτήρες δεν παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το design της Venom X-23 θα μπορούσε να είναι και καλύτερο, καθώς μόνο σε λίγες σκηνές το symbiote εμφανίζεται επαρκώς τρομαχτικό. Γενικότερα, για ένα τεύχος με πρωταγωνίστρια μια από τους πιο βίαιους μεταλλαγμένους να κυριεύεται από τον Venom, θα περίμενε κανείς μια περισσότερο δυνατή ιστορία, όμως το comic φαίνεται να επιλέγει έναν ασφαλή δρόμο.

To artwork επίσης παρουσιάζεται άνισο, καθώς δεν είναι όλα τα panels το ίδιο καλοσχεδιασμένα. Το τέλος δεν με ενθουσίασε ιδιαίτερα, όμως ακόμα και με τα προβλήματα του, το EDGE OF VENOMVERSE δεν κάνει μια κακή αρχή, αλλά μια μάλλον αδιάφορη, που θα αφήσει τους fans ανικανοποίητους.