Lobo/Road Runner Special #1

Beep beep!

Ε, όχι ρε γαμώτο! Όχι, όχι και πάλι όχι! Φτάνει πια! Αυτός που βροντοφώναζε τα παραπάνω λόγια (ή έστω κάποια παραπλήσια) ήταν ο μικρός Γιωργάκης, αλλά είμαι βέβαιος ότι το ίδιο συναίσθημα έχουν νιώσει και εκατομμύρια άλλοι “μικροί Γιωργάκηδες” σε όλο τον κόσμο. Τι ήταν αυτό, όμως, που προξένησε τέτοιο θυμό και ένταση στην αθώα παιδική ψυχή μου; Μα τι άλλο, από το πλέον μισητό πλάσμα σε ολόκληρο των κόσμο του animation, τον Road Runner, ο οποίος για άλλη μια φορά κατάφερνε, παραβιάζοντας όλους τους νόμους της φυσικής, να αποφύγει την παγίδα του καημενούλη του Wile E. Coyote (που τελικά θα έπεφτε ο ίδιος θύμα της παγίδας που είχε στήσει).

Οι ελπίδες όλων ημών των οπαδών του Coyote αναπτερώθηκαν όταν πιάσαμε στα χέρια μας το ολοκαίνουριο one-shot LOBO/ROAD RUNNER SPECIAL #1, που κυκλοφορεί μαζί με άλλα πέντε one-shots (BATMAN/ELMER FUDD, JONAH HEX/YOSEMITE SAM, LEGION OF SUPER-HEROES/BUGS BUNNY, MARTIAN MANHUNTER/MARVIN THE MARTIAN, WONDER WOMAN/TAZMANIAN DEVIL) που φέρνουν κοντά τα σύμπαντα της DC και των Looney Tunes, που ούτως ή άλλως ανήκουν στη μεγάλη οικογένεια της Warner Bros. Και λέω αναπτερώθηκαν, γιατί με τον Lobo στο πλευρό του Coyote, ελπίζω η ιστορία να τελειώσει με Road Runner στα… κάρβουνα! Για να δούμε.

Το τεύχος περιέχει δύο ιστορίες, με τη μία να είναι συνέχεια της άλλης. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι η πρώτη είναι σχεδιασμένη στο στιλ ενός κλασικού υπερηρωϊκού DC comic, ενώ η δεύτερη με σχέδιο που θυμίζει Looney Tunes animation. Μια δεύτερη διαφορά είναι ότι η δεύτερη ιστορία κάνει εκτεταμένο fourth wall breaking, με αρκετή επιτυχία θα έλεγα. Η ιστορία μας ξεκινά στην έρημο της Νεβάδα το 1949, όπου στα εργαστήρια της, θρυλικής στο χώρο των Looney Tunes, Acme, πραγματοποιούνται γενετικά πειράματα, όπου εξωγήινο DNA εισάγεται σε ζώα, κάτι που οδηγεί στη δημιουργία μερικών από τα πλάσματα των Looney Tunes, ανάμεσα στα οποία το Coyote και ο Road Runner. Κάποια στιγμή, τα πλάσματα αυτά θα καταφέρουν να δραπετεύσουν για να οδηγηθούμε, τελικά, στο ασταμάτητο κυνηγητό των δύο χαρακτήρων δια μέσω των δεκαετιών. Fast forward στο σήμερα και μία νέα τροπή θα δοθεί στην κλασική αναμέτρηση, όταν ο Coyote θα ζητήσει τη βοήθεια του Lobo για να πιάσει επιτέλους το κωλόπουλο!

Το concept – παραδόξως – δουλεύει και η όλη ιστορία είναι αρκετά πιστευτή (με δεδομένο ότι πρόκειται για ιστορία comic). Μάλιστα οι μόνες φορές που χάνεται αυτή η αίσθηση είναι όταν παρεμβάλονται κάποια αστεία gags, τα οποία, δυστυχώς, δε δένουν με την υπόλοιπη ιστορία. Όσο το comic παίρνει στα σοβαρά τον εαυτό του είναι πολύ καλό. Ποιος να το περίμενε!

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, το comic χρησιμοποιεί δύο, εντελώς διαφορετικά, στιλ σχεδίου. Το κλασικό κομμάτι αναλαμβάνει ο γνωστός Bat-Artist των 90s, Kelley Jones. Η σπεσιαλιτέ του Jones είναι το gothic horror. Έτσι, όσες σελίδες έχουν να κάνουν με εργαστήρια, σπηλιές κλπ. είναι καταπληκτικές. Οι υπόλοιπες έχουν διάφορους βαθμούς επιτυχίας. Στα συν και το γεγονός ότι σχεδιάζει ένα καταπληκτικό Coyote. Το animated-style κομμάτι σχεδιάζει ο Bill Morrison (ο οποίος υπογράφει και το σενάριο και των δύο ιστοριών) και είναι ακριβώς ό,τι φαντάζεστε. Αν σας αρέσει αυτό το στιλ, θα σας καλύψει. Αν όχι, δε θα σας αλλάξει τη γνώμη.

Η συνολική εκτίμηση για το LOBO/ROAD RUNNER SPECIAL #1 είναι ότι αποτελεί ένα comic που αξίζει το χρόνο και τα χρήματά σας. Καταφέρνει να κάνει ένα concept που μοιάζει παράλογο (ακόμα και για τα μέτρα των comics) να δουλέψει και, αν είχαν προσεχθεί κάποιες λεπτομέρειες, θα ήταν ακόμα καλύτερο.