Elektra #5

Άλλο ένα πρόωρο τέλος για την Elektra
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Elektra #5

WriterMatt OwensArtistJuan CabalPublisherMarvel Comics

Δυστυχώς, ένας ακόμα τίτλος με πρωταγωνίστρια την Elektra τελειώνει πρόωρα και για πολλοστή φορά η βιομηχανία δίνει ένα ακόμα σημάδι πως ίσως οι solo τίτλοι της δημοφιλούς ηρωίδας δεν μπορούν να στεριώσουν. Όχι πως ποτέ αυτή η σειρά φάνηκε να δείχνει ότι αξίζει κάτι τέτοιο, αλλά για τον συγκεκριμένο χαρακτήρα σίγουρα αξίζουν περισσότερα.

Αξίζουν περισσότερα από την μεταμόρφωσή της σε ρομπότ και την ψηφιακή μάχη με ένα από τα πιόνια του Arcade σαν αυτή που εξιστορείται στο τελευταίο τεύχος της σειράς, με το φινάλε να βρίσκει (SPOILER-not really) νικήτρια την Elektra, η οποία μαθαίνει και ποιος τελικά βρίσκεται πίσω από την επίθεση αυτή.

Το μοναδικό καλό σημείο του τεύχους και ο μοναδικός λόγος για το οποίο θα έπρεπε κάποιος να αγοράσει τη σειρά παραμένει το artwork, το οποίο συνεχίζει να κεντρίζει τα βλέμματα και ελπίζω να απολαύσω το καθαρό σχέδιο του Juan Cabal σύντομα σε κάποια άλλη σειρά. Κατά τα άλλα, θα αποφύγω να επαναλάβω όσα ανέφερα στο πρώτο τεύχος για την πλοκή και το characterization, τα οποία εξακολουθούν να αποτελούν τους λόγους που η συγκεκριμένη σειρά δε θα λείψει σε κανέναν.

Γενικά, η σειρά είχε από αυτές τις στιγμές που όλοι εμείς οι αναγνώστες των comic σπάμε τα κεφάλια μας να καταλάβουμε πώς κατάφεραν και εγκρίθηκαν από τους εκδότες της Marvel. Δεν θα μάθουμε σύντομα την απάντηση σε αυτό το ερώτημα, αλλά τουλάχιστον με την ακύρωση της σειράς θα γλιτώσουμε από τέτοιες σπαζοκεφαλιές.