Golden Kamuy Volume 1

Συναρπαστική αρχή!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Golden Kamuy Volume 1

Writer/ArtistSatoru NodaPublisherViz Media

Βρισκόμαστε στο τέλος του ρώσο-ιαπωνικού πολέμου. Ο πρωταγωνιστής μας, Saichi Sugimoto, παρότι θεωρείται ήρωας του πολέμου, βρίσκεται απένταρος να ψάχνει άσκοπα για χρυσό. Όλα αλλάζουν, όμως, όταν μαθαίνει για έναν χαμένο θησαυρό. Για να τον βρει, θα πρέπει να ενώσει όλα τα κομμάτια του χάρτη, ο οποίος είναι χτυπημένος σε τατουάζ στις πλάτες καταδίκων. Το ταξίδι του δε θα είναι εύκολο, αφού ήδη από το πρώτο volume, βλέπουμε πως δεν είναι ο μόνος που αναζητά τον θησαυρό. Ένας από τους “αντιπάλους” του, μάλιστα, είναι ένα από τα πιο δυνατά τάγματα του ιαπωνικού στρατού.

Αρχίζοντας να διαβάζω το συγκεκριμένο manga δεν είχα σε καμιά περίπτωση στο μυαλό μου ότι θα μπορέσει τόσο εύκολα να με συνεπάρει. Αρχικά, έχουμε δύο πολύ ενδιαφέροντες κεντρικούς χαρακτήρες. Τον πρωταγωνιστή Sugimoto, ο οποίος είναι ένας βετεράνος με πολλές περγαμηνές, και την Asirpa, η οποία από μικρή μεγάλωσε στην φύση. Αυτό που με εντυπωσίασε σε αυτό το δίδυμο είναι πόσο αρμονικά συνυπάρχουν και πώς καταφέρνει ο ένας να “σβήνει” τις ατέλειες του άλλου. Επίσης, εξαίσιο είναι και το artwork. Πολλή λεπτομέρεια στα backgrounds και στα τοπία, αλλά και πολύ ενδιαφέρων σχεδιασμός των χαρακτήρων. Τέλος, σπουδαία είναι και η επιλογή του χρόνου που διαδραματίζονται τα γεγονότα. Ακριβώς μετά από έναν πόλεμο, ο οποίος είχε πολλές απώλειες και προκάλεσε τεράστια αναταραχή στην κοινωνία, αλλά περισσότερο στην ψυχοσύνθεση των ανθρώπων.

Εν κατακλείδι, είχα καιρό να διαβάσω ένα manga που να με εξιτάρει τόσο που να μην μπορώ να εντοπίσω και το παραμικρό ψεγάδι και πιστεύω πως μπορεί να προκαλέσει την ίδια εντύπωση και σε κάποιον που δεν είναι fan των ιστορικών manga!