Superman #26

Υιέ μου... Υιέ μου...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Superman #26

WriterMichael MoreciArtistScott GodlewskiPublisherDC Comics

Μετά τα γεγονότα του προηγούμενου τεύχους, όπου είχαμε το φινάλε του “Black Dawn”, την τελική αναμέτρηση με το κάθαρμα Manchester Black και την απελευθέρωση του Jon, τί καλύτερο από μια αλλαγή διάθεσης. Στο συγκεκριμένο τεύχος, έχουμε μια ιστορία που επικεντρώνεται στη σχέση πατέρα-γιου και συγκεκριμένα στο πώς θα πάρει ο γιος το μάθημα της ευθύνης. Έτσι, από τη μία, βλέπουμε τον Clark σε νεαρή ηλικία, να αναλαμβάνει τη φάρμα για μια μέρα, κατ’ εντολή του Pa Kent, και από την άλλη, ως Superman, να παραχωρεί τα ηνία στον Jon, σε μια αναμέτρηση με super-villains. Η εμπειρία και ο νεανικός ενθουσιασμός αναμένεται να έρθουν σε σύγκρουση.

Ο παραλληλισμός των δύο ιστοριών είναι πολύ πετυχημένος και το θέμα μπορεί να αγγίξει πολλούς πατεράδες και γιους στην πραγματική ζωή. Το μόνο μειονέκτημα στην, κατά τα άλλα, πολύ καλή ιστορία, είναι το σχέδιο του Godlewski, το οποίο θα χαρακτήριζα επιεικώς μέτριο. Ειδικά του Jon του άλλαξε τα φώτα και σε μερικά καρέ μοιάζει σχεδόν 25άρης!

Συνολικά, πάντως, το τεύχος είναι πολύ καλό, με πολύ ενδιαφέρουσα θεματολογία. Αν είχε προσεχθεί και το σχέδιο, θα μιλούσαμε για μια ανεπιφύλακτη πρόταση.