Έφυγε Από Τη Ζωή Η Flo Steinberg

Η "Fabulous Flo" της Silver Age ήταν 78 ετών

Σε ηλικία 78 ετών, έφυγε από τη ζωή η Flo Steinberg, ύστερα από επιπλοκές που σχετίζονταν με ανεύρυσμα στον εγκέφαλο και καρκίνο των πνευμόνων. Την είδηση έκανε γνωστή ο Larry Hama, μέσα από τη σελίδα του στο Facebook.

Η “Fabulous Flo” δούλεψε ως personal assistant του Stan Lee, τη δεκαετία του ’60, και έπαιξε μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη της Marvel. Η Steinberg είχε αναλάβει να απαντά στα γράμματα των αναγνωστών, ενώ παράλληλα είχε την ευθύνη του Merry Marvel Marching Society, δηλαδή του fan club της Marvel, που είχαν ιδρύσει οι Stan Lee και Martin Goodman το 1964. Μάλιστα, συμμετείχε ως καλεσμένη δίπλα στους Steve Ditko και Tom Gill, στο πρώτο επίσημο Comic Con που έγινε το 1964.

Ενδεικτικό της σημασίας του ρόλου της είναι πως στο WHAT IF? #11, δια χειρός Jack Kirby, με τίτλο “What If The Original Marvel Bullpen Had Become the Fantastic Four?”, η Flo εμφανιζόταν ως η Invisible Girl δίπλα στους Mr. Fantastic (Stan Lee), Human Torch (Sol Brodsky) και Thing (Jack Kirby).

Tο 1968, αποχώρησε, λόγω φόρτου εργασίας, από τη Marvel, ενώ το 1975, κυκλοφόρησε το BIG APPLE COMIX, στο οποίο συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι Neal Adams, Archie Goodwin, Denny O’Neil, Herb Trimpe, Al Williamson και Wally Wood. Το BIG APPLE COMIX, που αποτελείτο από αρκετά ρεαλιστικές ιστορίες με έντονο το στοιχείο του sex, θεωρείται από πολλούς ως ο κρίκος που συνέδεσε το underground της εποχής με τα μοντέρνα “εναλλακτικά” comics που ακολούθησαν.

Τη δεκαετία του 1990, επέστρεψε στη Marvel ως proofreader, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι και το τέλος της ζωής της.