Animation News

Trailers από όλο τον κόσμο και το ύστατο αντίο στην June Foray

Η Sony, προσπαθώντας να ξεπεράσει το οργισμένο τσουνάμι των αρνητικών κριτικών για το EMOJI MOVIE, την πρώτη ταινία που πήρε 0% στο Rotten Tomatoes, έβγαλε trailer για το επόμενο animated feature της, με τίτλο THE STAR. Πρόκειται για την ιστορία της γέννησης του Ιησού Χριστού, από την οπτική των ζώων, και στην ταινία δανείζουν τις φωνές τους αρκετοί γνωστοί, από Oprah Winfrey μέχρι Steven Yeun (THE WALKING DEAD), παρ’ όλο το χαμηλό budget, συγκριτικά με τα SMURFS και EMOJI MOVIE. Η ταινία θα βγει στους κινηματογράφους το Νοέμβριο, μέχρι τότε δείτε το trailer.

Θυμάστε το THE SWALLOWS OF KABUL; Το Ιρλανδικό studio Cartoon Saloon (THE SECRET OF KELLS, SONG OF THE SEA) θα κάνει πρεμιέρα τον Αύγουστο στο Toronto International Film Festival τη νέα του ταινία, THE BREADWINNER, με παρόμοια θεματολογία και setting. Πρόκειται για την ιστορία ενός νεαρού κοριτσιού που ζει στο Αφγανιστάν το 2001, υπό το καθεστώς των Ταλιμπάν, και μεταμφιέζεται σε αγόρι, μετά τη φυλάκιση του πατέρα της, προκειμένου να ζήσει την οικογένειά της.

Είναι βασισμένο στην ομώνυμη νουβέλα της Deborah Ellis και η διανομή θα ξεκινήσει το φθινόπωρο. Μέχρι τότε, απολαύστε το trailer.

To Netflix, συνεχίζοντας τις πρωτότυπες κινήσεις, ανέθεσε στον Matt Groening (THE SIMPSONS, FUTURAMA), μία σειρά 20 επεισοδίων με θεματική dark fantasy και τίτλο DISENCHANTMENT. Θα δανείζουν τις φωνές τους αρκετοί ηθοποιοί που έχουν συνεργαστεί μαζί του σε άλλες σειρές και πρωταγωνίστρια θα είναι η αλκοολική πριγκίπισσα Bean, του καταρρέοντος μεσαιωνικού βασιλείου Dreamland. Η σειρά θα ξεκινήσει την επόμενη χρονιά.

Το Ουκρανικό Animagrad Studio έβγαλε teaser για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινίας του, MAVKA, THE FOREST SONG. Είναι βασισμένη στις ομώνυμες νύμφες των δασών, της σλαβικής μυθολογίας, και η Mavka που πρωταγωνιστεί, ερωτεύεται έναν αγόρι που έχει ταλέντο στη μουσική. Η ταινία βρίσκεται στο στάδιο της παραγωγής και αναμένεται να βγει στις σκοτεινές αίθουσες το 2019. Απολαύστε το μαγευτικό trailer.

Τέλος, έφυγε από τη ζωή, πλήρης ημερών στα 99 της χρόνια, η σπουδαία voice actress June Foray. Είχε δανείσει άπειρες φορές την ιδιαίτερη φωνή της, από την χρυσή εποχή του Χόλιγουντ μέχρι και το 2014, από τα ROCKY & BULLWINKLE, LOONEY TUNES, MULAN και τα DUCKTALES μέχρι τα THE FLINTSTONES, THE SMURFS και SPIDER-MAN AND HIS AMAZING FRIENDS.

Παρακολουθήστε το επεισόδιο 36 του BEYOND THE MARQUEE: THE WEB SERIES, που ήταν αφιερωμένο στην μεγάλη κυρία του αμερικανικού voice acting.