Guardians Of The Galaxy: The Telltale Series #1

Οι Φύλακες της Βαρεμάρας

Λένε πως η πρώτη εντύπωση που σου δίνει κάτι ή κάποιος, είναι συνήθως και η σωστή. Έτσι και εγώ, όταν είδα πως η Marvel θα βγάλει σειρά με τίτλο GUARDIANS OF THE GALAXY: THE TELLTALE SERIES, είχα ένα κακό προαίσθημα, το οποίο προερχόταν από το γεγονός πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνεις comic ένα video game, το οποίο δεν ήταν ιδιαίτερα πετυχημένο, ειδικά μάλιστα όταν υπάρχει ήδη τρέχουσα σειρά με τους Guardians.

Η υπόθεση του comic είναι από αδιάφορη έως βαρετή. Αρχίζει χωρίς καμία πρωτοτυπία, με τους Guardians να προσγειώνονται σε έναν άγνωστο πλανήτη, αναζητώντας κάτι, και καταλήγοντας να μπλέκουν σε μπελάδες και να παίζουν μπουνιές. Όπως, δηλαδή, έχουν ξεκινήσει αμέτρητα άλλα τεύχη, ή σειρές, των εν λόγω ηρώων. Φυσικά, αντιλαμβάνομαι πως σχεδόν τα πάντα έχουν ειπωθεί και είναι δύσκολο να βρεις πρωτοτυπία ή παρθενογένεση, αλλά στο συγκεκριμένο τεύχος γίνεται απροκάλυπτα, λες και ο συγγραφέας δεν ενδιαφερόταν καν να δώσει μια αίσθηση φρεσκάδας στην ιστορία.

Και αφού όλο το τεύχος έχει αναλωθεί σε αυτό το αδιάφορο story, τελειώνει με μια αναλαμπή βελτίωσης. Εμφανίζεται ο μυστηριώδης Astronomer, ο οποίος πληροφορεί τους Guardians για κάτι που έχει να κάνει με τον Thanos. Έτσι, έχουμε ένα φινάλε που συγκεντρώνει, ουσιαστικά, το όποιο ενδιαφέρον διαθέτει η ιστορία. Αφού έχεις ξεφυλλίσει είκοσι σελίδες αδιάφορης και παιδικής περιπέτειας, παίρνεις μια δόση από ενδιαφέρον μυστήριο και ίντριγκα, αλλά επειδή φυσικά το τεύχος τελειώνει, μένεις με τη γλύκα.

Και το πρόβλημα είναι ότι δεν το σώζει ούτε το εικαστικό κομμάτι, καθώς τα σχέδια και οι εικόνες είναι λες και έχουν βγει όντως από παιχνίδι της Telltale. Άγαρμπα, χοντροκομμένα και με μια διάχυτη παιδικότητα, που κάνουν το τεύχος να θυμίζει ανάγνωσμα για μικρότερες ηλικίες. Δεν κολακεύει τους χαρακτήρες και σίγουρα δεν σε κάνει να ξεχάσεις, ή έστω να προσπεράσεις, την ελαφρότητα του story.

Διαβάζοντας ένα τόσο αδιάφορο και απογοητευτικό τεύχος, από μια τόσο ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική ομάδα ηρώων, συμπεραίνω πως η Marvel προσπάθησε να βγάλει από την μύγα ξίγκι. Έχει ήδη σε κυκλοφορία πετυχημένους τίτλους των Guardians of the Galaxy, επομένως δεν χρειαζόταν, σε καμία περίπτωση, ακόμη έναν, που βασίζεται σε ένα μέτριο concept και έχει μια ακόμη πιο μέτρια εκτέλεση.