Bug!: The Adventures Of Forager #3

Εμένα πάντως μ' αρέσει...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Bug!: The Adventures Of Forager #3

WriterLee AllredArtistMichael AllredPublisherDC Comics

Το review μου για το BUG! θα μπορούσε να συνοψιστεί σε ένα απολογητικό “εμένα μ’ αρέσει”.

Ναι, περιλαμβάνει τις απαραίτητες αναφορές σε ξεχασμένους κι απ’ το Θεό χαρακτήρες, που οι δημιουργοί που θέλουν να αποκτήσουν “hipster cred” συνηθίζουν να ξεθάβουν από τη λίστα με τα intellectual properties της DC. Και, ναι, το hit-and-miss χιούμορ του έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο να σε κάνει να απορείς αν όντως η DC δεν μπορούσε να βρει καλύτερο τρόπο για να σπαταλήσει αυτό το χαρτί.

Ταυτόχρονα, όμως, το ταξίδι του Forager μέσα από dreamscapes και παράξενους κόσμους, καθώς προσπαθεί να ανακαλύψει την αλήθεια για την καταγωγή του (συνοδεία ενός παράξενου κοριτσιού με psychic δυνάμεις και ενός λούτρινου αρκουδιού-μέντορα), καταφέρνει να γίνει κάτι παραπάνω από ένα χιπστερικό tribute στον Jack Kirby. Στα χέρια των Allreds (εκτός από τα αδέρφια Lee και Mike, υπάρχει και η σύζυγος του δεύτερου, Laura Allred, η οποία είναι υπεύθυνη για το coloring), το BUG! παίρνει, τελικά, τη μορφή ενός υπερηρωικού παραμυθιού, ειπωμένου με μια αθωότητα και έναν αέρα νοσταλγίας, που, αν του το επιτρέψεις, μπορεί να γίνει μέχρι και μαγευτικό.