Teen Titans #10

Η Starfire σε ηγετική θέση!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Teen Titans #10

WriterBenjamin PercyArtistsPhil Hester, Khoi Pham, Pop Mhan, Trevor ScottPublisherDC Comics

Το τρέχον story arc των Teen Titans φαίνεται να δίνει αρκετή έμφαση στα δράματα, είτε αυτά είναι οικογενειακά, είτε έχουν να κάνουν με τις λεπτές ισορροπίες μέσα στην ομάδα. Ο Kid Flash είναι εκτός, ο Damian προσπαθεί να ηγηθεί μιας ομάδας υπό διάλυση και ο Jackson έχει να αντιμετωπίσει τον πατέρα του, ο οποίος είναι ένα από τα χειρότερα πατρικά πρότυπα για έναν έφηβο.

Από την άλλη, βέβαια, ο Black Manta αποτελεί έναν πολύ ενδιαφέροντα και πολύπλοκο χαρακτήρα, που δίνει πνοή στο τεύχος και προχωράει την ιστορία μπροστά με την επίμονη αναζήτησή του στο βυθό της θάλασσας. Παράλληλα, μαθαίνουμε περισσότερες πληροφορίες για τη σχέση της μητέρας του Jackson, η οποία προέρχεται από την υποθαλάσσια κοινωνία της Xebel, με τον Manta.

Αυτό, όμως, που περίμενα εδώ και αρκετό καιρό και μου κίνησε περισσότερο το ενδιαφέρον, είναι η επιλογή της Starfire να αναλάβει, μάλλον ανεπίσημα, να οργανώσει τους Teen Titans. Νομίζω ότι όταν ο Beast Boy αναφέρει ότι η Starfire είναι το πιο ώριμο μέλος της ομάδας και οφείλει να τους ενώσει, απηχεί τις σκέψεις πολλών αναγνωστών και είναι ευχάριστο να βλέπουμε επιτέλους την Kory σε ηγετική θέση.

Για να πω την αλήθεια, το artwork έχει αρχίσει και με ενοχλεί όλο και περισσότερο. Οι εκφράσεις είναι υπερβολικές, η ανατομία των σωμάτων παράξενη, ενώ και τα χρώματα δεν καταφέρνουν να ζωντανέψουν τα σκηνικά. Ο Black Manta είναι καλοσχεδιασμένος, αλλά όταν συγκρίνεις το comic με τίτλους όπως το AQUAMAN, βλέπεις τις σχεδιαστικές αδυναμίες του. Και είναι κρίμα, γιατί υπάρχουν προοπτικές – οι οποίες φαίνεται να παραμένουν ανεκμετάλλευτες.