Green Lanterns #28

There are miracles in this universe
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Green Lanterns #28

WriterSam HumphriesArtistEduardo PansicaPublisherDC Comics

Στο δεύτερο μέρος του “Out of Time”, μας αποκαλύπτεται η τελευταία από τους πρώτους επτά Green Lanterns, οι οποίοι καταφθάνουν στον πλανήτη Γη, όπου συναντούν τους Simon και Jessica. Αφού μαθαίνουν, δια στόματος Rami, ότι ο σκοπός τους είναι να σταματήσουν τον Volthoom, οι επτά παλεύουν, κυρίως για δικούς τους λόγους, έως ότου ένα μέλος σκοτώνεται. Οι Simon και Jessica αναλαμβάνουν την εκπαίδευσή τους, ενώ o Volthoom φτάνει όλο και πιο κοντά στον στόχο του.

Η αλήθεια είναι ότι, στην αρχή, είχα κάποιες αμφιβολίες για την πένα του Humphries, κρίνοντας από τα πρώτα τεύχη του GREEN LANTERNS, αλλά πλέον ο συγγραφέας δείχνει όχι μόνο να γνωρίζει τη μυθολογία του franchise, αλλά και να έχει τη διάθεση να την εμπλουτίσει. Παίρνοντας ένα πάντοτε ιντριγκαδόρικο concept, αυτό του time travel, ενώνει την ιστορία του Geoff Johns με τη δική του, και αντιστρέφει τους ρόλους των δύο πρωταγωνιστών, από νεοσύλλεκτους σε εκπαιδευτές. Πρόκειται για ένα έξυπνο τέχνασμα, που ταιριάζει τέλεια με το ύφος ολόκληρης της σειράς, και υποδεικνύει τόσο την ωρίμανση των χαρακτήρων, όσο και της ίδιας της πλοκής.

Παράλληλα το artwork των Pansica και Blond, ντύνει αισθητικά το comic, με ιδιαίτερα πετυχημένες σκηνές μάχης, έμφαση στη συναισθηματική απεικόνιση, και σωστή χρήση της χρωματικής παλέτας.

Το GREEN LANTERNS, και σε αυτό το τεύχος, παραμένει ένα καλοστημένο comic, με ενδιαφέρουσα ιστορία, και αξιοσημείωτο artwork.