Mech Cadet Yu #1

Επιστροφή στις ιστορίες Mecha που αγαπήσαμε!

Αν είστε φαν των Mecha, κάντε μια χάρη στον εαυτό σας και διαβάστε το πρώτο τεύχος του MECH CADET YU. Αν, πάλι, δεν είστε φαν των Mecha, κάντε μια χάρη στον εαυτό σας και διαβάστε το πρώτο τεύχος του MECH CADET YU!

Η Boom! Studios μας έχει δώσει εξαιρετικούς τίτλους τα τελευταία χρόνια, και η νέα αυτή σειρά δεν αποτελεί εξαίρεση. Οι Greg Pak (THE INCREDIBLE HULK, WAR MACHINE) και Takeshi Miyazawa (MS. MARVEL, RUNAWAYS) ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους για να μας φέρουν μια εξαιρετική περιπέτεια, που συνδυάζει τα TRANSFORMERS και GUNDAM με την πολυαγαπημένη ταινία κινουμένων σχεδίων THE IRON GIANT. Οι δυο τους μοιράζονται το ίδιο έντονο πάθος για τα μεγάλα, εξωγήινα ρομπότ με τα οποία μεγάλωσαν, και αυτός ο ενθουσιασμός ξεχειλίζει από τις σελίδες του MECH CADET YU #1.

Μία φορά το χρόνο, γιγαντιαία ρομπότ από το διάστημα έρχονται στη Γη και δένονται με νεαρούς δόκιμους της ελίτ Sky Corps Academy, για να υπερασπιστούν τον κόσμο από τους τρομακτικούς εξωγήινους, γνωστούς ως Sharg. Το να επιλεχθεί ένας δόκιμος ως πιλότος, είναι μεγάλη τιμή, την οποία ο Stanford Yu, νεαρός επιστάτης στην ακαδημία, μπορεί μόνο να ονειρεύεται… μέχρι φέτος. Ως απρόσμενος πιλότος ενός ρομπότ, ο Stanford θα πρέπει να αποδείξει ότι είναι άξιος της τιμής, παρά τις ταπεινές ρίζες του.

Η πρώτη συνάντηση του Stanford και του νέου του ρομπότ, είναι αναμφίβολα η πιο γοητευτική σκηνή του πρώτου τεύχους και προκαλεί αυτόματα την τάυτιση των αναγνωστών.

Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι αρεστός και… κλσσικός, χωρίς αυτό να αποτελεί μειονέκτημα. Βρίσκει τον εαυτό του σε μία θέση αδυναμίας, γνωρίζοντας, από τη μία, ότι έχει την επιθυμία και την αποφασιστικότητα να καταφέρει πολλά, αλλά παραμένοντας ανίκανος να το αποδείξει, εξ’ αιτίας του περιβάλλοντός του. Όλοι μας έχουμε αισθανθεί, σε κάποιο σημείο της ζωής μας, ότι δεν ανήκουμε, ότι είμαστε διαφορετικοί, ότι είμαστε underdogs. Ο Stanford αντιπροσωπεύει αυτό το κομμάτι του εαυτού μας, γεγονός που τον κάνει τον τέλειο σύντροφο για ένα τεράστιο, εξωγήινο ρομπότ, που μοιάζει να νιώθει εξίσου εκτός τόπου.

Ο Pak επισημαίνει ότι η μαγεία των Mecha που τα έκανε τόσο δημοφιλή, ειδικά με τους νεαρότερους θεατές και αναγνώστες, είναι η δύναμη που δίνουν στους μικρούς, φαινομενικά εύθραυστους ανθρώπους. Η δυνατότητα απόκτησης αυτής της ισχύος που νιώθουμε ότι μας λείπει, ενθουσιάζει και προκαλεί την φαντασία μας. Και κάπου εδώ, αναλαμβάνει δράση το σχέδιο.

Η εξαιρετική δουλειά του Miyazawa και οι χρωματικές επιλογές της Triona Farrel (MIGHTY MORPHIN POWER RANGERS) θα σας βυθίσει στον κόσμο του MECH CADET YU και δεν θα απογοητεύσει τις προσδοκίες όσων είναι fans των mecha. Ο Miyazawa έχει την ικανότητα να παρουσιάζει το βάθος και τα πολλαπλά στρώματα της προσωπικότητας ενός χαρακτήρα, μέσω του σχεδίου του. Ο ρομποτικός πρωταγωνιστής της ιστορίας, για παράδειγμα, μπορεί να μοιάζει συνεσταλμένος, αλλά είναι αδύνατο να αγνοήσει κανείς τη δύναμη που κρύβει μέσα του. Με τις έντονες οπτικές γωνίες και τα δυναμικά panels, αυτό το comic δεν υστερεί καθόλου μπροστά στις έντονες σκηνές ενός anime.

Αν και το πρώτο τεύχος δεν προσφέρει επικές διαστημικές μάχες, μας δίνει μια καλή πρώτη γεύση του τι θα επακολουθήσει, και το μέλλον της ιστορίας προβλέπεται συναρπαστικό. Το MECH CADET YU είναι μία φρέσκια πνοή, που επαναφέρει τις απλές αλλά αποτελεσματικές και συναισθηματικές περιπέτειες, με τις οποίες πολλοί μεγαλώσαμε. Συστήνεται ανεπιφύλακτα!