Turok #1

Ένα reboot διαφορετικό από τα άλλα
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Turok #1

WriterChuck WendigArtistÁlvaro SarrasecaPublisherDynamite Entertainment

Μ’ αρέσουν οι δεινόσαυροι; Εννοείται! Μ’ αρέσουν τα origin stories; Πφφ! Φυσικά! Σε όλους αρέσουν τα origin stories! Μ’ αρέσει ο Turok; Ναι, αμέ, γιατί όχι! Ήθελα άλλον ένα τίτλο με origin story του Turok; Εεε… Μμμ… Αλήθεια, όχι!

Τέλεια, λοιπόν! Ένας τίτλος που δεν έχει ίχνος origin, αλλά ξεκινάει με τον Turok απ’ ευθείας στη φάση του sex symbol, προσπερνώντας το όλο “κυνηγημένο μου πουλί” backstory, το οποίο, εδώ που τα λέμε, OK, το ‘χουμε ξαναδιαβάσει!

Ο Turok τραβάει την προσοχή δύο περιθωριακών τύπων, σε ένα κάρο που μεταφέρει αυτούς και πολλούς άλλους σε μία φυλακή των Saurians. Ο ένας εκ των δύο τον αναγνωρίζει και κρίνει πως μπορεί να τους βοηθήσει να αποδράσουν. Έτσι, κάνουν μια (very likely) unlikely ομάδα και δέρνουν/σφαγιάζουν Saurians, ο καθένας με τον δικό του σκοπό. Ο ένας περιθωριακός για να ξεφύγει, η δεύτερη το ίδιο αλλά λιγότερο πειστικά, ενώ ο Turok επειδή κάτι ψάχνει να βρει μέσα στο άντρο των Saurians. Γενικά, το πλάνο είναι κακό και προχωρώντας πάει ακόμη χειρότερα.

Το σενάριο του Chuck Wendig είναι fun, γρήγορο και πολύ ωραίο jumping point για έναν χαρακτήρα που έχει βιώσει υπερβολικά πολλά reboot στον μακρύ και πολυτάραχο βίο του. Πάντως, όσο ενδιαφέρον και ευχάριστο και αν φαίνεται το σενάριο, ωχριά μπροστά στο σχέδιο του Alvaro Sarraseca! Πανέμορφη γραμμή, με ωραίο όγκο και “κινηματογραφικά” panels, που του βγαίνουν αβίαστα!

Δεν θα πω πως το TUROK #1 είναι must read, γιατί υπάρχουν και περίεργοι άνθρωποι που μπορεί να μην ενδιαφέρονται να δούνε έναν θεογκόμενο να παλεύει με τυρρανόσαυρους. Γούστα είναι αυτά!