Wacom Bamboo Spark

The best of both worlds!

Το να κουβαλάει κάποιος μαζί του χαρτί και μολύβι, προκειμένου να σημειώνει οτιδήποτε χρειάζεται μέσα στη μέρα του, ήταν ανέκαθεν μια συνηθισμένη διαδικασία. Λόγω της εξάπλωσης των κινητών τηλεφώνων και γενικότερα των ψηφιακών συσκευών, αυτή η συνήθεια έχει περιοριστεί σε σημαντικό βαθμό, αλλά ωστόσο δεν έχει εξαλειφθεί τελείως από τις ζωές μας.

Πάνω σε αυτό το concept, η Wacom δημιούργησε το Bamboo Spark, μια κομψή συσκευή, η οποία συνδυάζει τα old school notes με τη νέα τεχνολογία. Πιο αναλυτικά, η συσκευή συγχρονίζεται με κινητό τηλέφωνο ή tablet, επιτρέποντας στον χρήστη να γράψει, ή να σχεδιάσει, πάνω σε πραγματικό χαρτί, με ένα smart pen που περιέχει κανονικό μελάνι. Μετά την ολοκλήρωση της οποιασδήποτε σημείωσης ή σχεδίου από τον χρήστη, το σχέδιο μεταφέρεται ως ψηφιακό αντίγραφο στo κινητό τηλέφωνο/tablet. Mε άλλα λόγια, ό,τι γράψει ή σχεδιάσει ο χρήστης στο χαρτί, εμφανίζεται έτσι ακριβώς και μέσα στην οθόνη του κινητού.

To Spark εμφανισιακά μοιάζει αρκετά με μια θήκη για tablet. Eσωτερικά, εμπεριέχει το panel που είναι εξοπλισμένο με το ERM (Electro-Magnetic Resonance), το οποίο επικοινωνεί με το συμπεριλαμβανόμενο smartpen.

Το pen, στην, ουσία είναι ένα κανονικό στυλό, που όπως αναφέραμε παραπάνω περιέχει μελάνι, και επικοινωνεί με το panel με σκοπό να αποτυπώσει τις σημειώσεις και καλλιτεχνίες του χρήστη. Επιπρόσθετα, δεν είναι ιδιαίτερα βαρύ και το user experience για άτομα που σχεδιάζουν είναι αρκετά ευχάριστο, χωρίς να κουράζει τον κάτοχό του με το βάρος του.

Προκειμένου να λειτουργήσει η συσκευή, ο χρήστης χρειάζεται να κατεβάσει το Android ή το iOS Bamboo Spark app στο κινητό ή το tablet του. Όταν θέσει την εφαρμογή σε λειτουργία, από εκεί και πέρα το ξεκίνημα είναι πολύ εύκολο, σε σημείο που μέσα σε ένα λεπτό η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί.

Στη συνέχεια, ένα από τα σημαντικά χαρακτηριστικά του spark είναι η λεπτομέρεια που παρέχει στην αποτύπωση της εικόνας στο ψηφιακό αρχείο. Δηλαδή, η δυνατότητα που δίνει στον χρήστη να γράψει ή να σχεδιάσει οτιδήποτε θελήσει και να περαστεί μέσα στο tablet ίδιο και απαράλλαχτο, χωρίς καμία παραμόρφωση.

Συμπερασματικά, για όσους επιθυμούν να  κρατούν σημειώσεις σε χαρτί και θέλουν να μεταφέρουν ανά πάσα στιγμή τις σκέψεις και τις δημιουργίες τους στην ηλεκτρονική τους συσκευή, το Bamboo Spark της Wacom, αποτελεί την ιδανική λύση.