Bane: Conquest #4

The Downward Spiral
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Bane: Conquest #4

WriterChuck DixonArtistGraham NolanPublisherDC Comics

Μετά τις guest εμφανίσεις του Batman στα δύο προηγούμενα τεύχη, σειρά τώρα έχει η Catwoman. Η ιστορία διαδραματίζεται στη Ρωσία, καθώς Bane και Selina βρίσκονται, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, στα λημέρια της οργάνωσης Kaluga Vor. Βέβαια, εδώ θέλω να σημειώσω πως δεν κατάλαβα το πότε λαμβάνει χώρα η ιστορία, αφού η αλληλεπίδραση μεταξύ των δύο χαρακτήρων φαίνεται να αγνοεί τελείως τα πρόσφατα storylines του Tom King. Παράλληλα, ο Dionysus ανοίγει τα χαρτιά του, ενώ, στο φινάλε, ο Bane φαίνεται να τα έχει βρει σκούρα.

Είχα την ελπίδα πως το τέταρτο τεύχος της σειράς θα ήταν καλύτερο από τα προηγούμενα, τα οποία λειτούργησαν ουσιαστικά και ως εισαγωγή. Δυστυχώς, αυτό δεν έγινε, καθώς πρόκειται για το χειρότερο τεύχος μέχρι τώρα. Ο Chuck Dixon ίσως να είναι ικανός συγγραφέας, αλλά στο BANE: CONQUEST #4, η πλοκή είναι βαρετή, οι χαρακτήρες κακογραμμένοι, ενώ δεν μπορώ να δω τον Dionysus ως τίποτε άλλο πέρα από καρικατούρα. Επίσης, το artwork του Graham Nolan δεν μου άρεσε καθόλου, καθώς φαίνεται να του λείπει αυτό το κάτι που θα σου κρατήσει έστω και αμυδρά το ενδιαφέρον.

Σε γενικές γραμμές, αν το τεύχος αυτό είχε βγει στα 90s, ίσως να το έκρινα λίγο πιο θετικά, αλλά το 2017, και ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη τόσα ωραία πράγματα στο σύμπαν της DC, το BANE: CONQUEST μοιάζει τελείως παράταιρο.