The Leopard From Lime St.

Αξίζει όχι μόνο για λόγους νοσταλγίας!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Leopard From Lime St.

WriterTom TullyArtistsMike Western, Eric BradburyPublisherRebellion

Η επιλογή της επανέκδοσης του THE LEOPARD FROM LIME ST. από το Treasury of British Comics της Rebellion, ήταν μια μάλλον αναπάντεχη, αλλά πολύ ευχάριστη έκπληξη (και συνέπεσε με την πρόσφατη έγχρωμη επανέκδοση στα ελληνικά από τις εκδόσεις Μικρώς Ήρως).

Ο 13χρονος Billy Farmer θα γρατσουνιστεί από μια ραδιενεργή λεοπάρδαλη (!) και θα αποκτήσει τις δυνάμεις της. Χωρίς να τις αποκαλύψει, θα προσπαθήσει να σταματήσει κάθε είδους κακοποιό και να βγάλει και λίγα χρήματα, πουλώντας φωτογραφίες στην τοπική εφημερίδα.

Τις ιστορίες γράφει ο σημαντικός και διάσημος για τη θητεία του στο ROY OF THE ROVERS, Tom Tully. Είναι ξεκάθαρο το πόσο βρετανική εκδοχή/κόπια του Spider-Man (χωρίς τα love interests και τους εντυπωσιακούς villains) αποτελεί ο Billy Farmer. Στα δισέλιδα (συνήθως) επεισόδια, όμως, έχουμε απολαυστικές και ολοκληρωμένες ιστορίες, με recaps, δράση και ξεκάθαρα cliffhangers.

Το εξαιρετικό artwork χρεώνεται σε δύο από τους πιο σημαντικούς artists της περιόδου, οι οποίοι συνεργάζονται στις σελίδες. Συνολικά, πρόκειται για μια πολύ προσεγμένη έκδοση (δεδομένου ότι τα original pages δεν υπάρχουν πια), σε μεγάλο μέγεθος, που αξίζει να διαβαστεί για πολλούς περισσότερους λόγους από τη νοσταλγία.