Infamous Iron Man #10

Θεωρητικά γελοίο concept, αλλά συνεχίζει να λειτουργεί
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Infamous Iron Man #10

WriterBrian Michael BendisArtistAlex MaleevPublisherMarvel Comics

Η αλήθεια είναι ότι ακόμα δεν είμαι άνετος με το concept της σειράς. Ο Doom είναι ένας από τους πιο διάσημους villains και εξακολουθώ να θεωρώ γελοίο το γεγονός ότι φοράει την μάσκα του Iron Man και πολεμά το έγκλημα. Αλλά ο Bendis, όταν είναι στις καλές του μέρες, ξέρει να γράφει καλά scripts, που μπορεί να εκνευρίσουν τους εκάστοτε fanboys, αλλά κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι είναι καλοδουλεμένα.

Ναι, το pacing παραμένει αρκετά αργό, και τα γεγονότα που διαδραματίζονται, συνοψίζονται πάνω-κάτω σε αυτά που γράφαμε και για το INFAMOUS IRON MAN #7 (οκ, και για το #4… Αμάν, ρε Bendis!) αλλά ο χαρακτήρας του Von Doom εδώ μπαίνει σε πρώτο πλάνο, και όλη η ποιότητα της σειράς βασίζεται στην άψογη σκιαγράφησή του και τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρά με όλους τους άλλους χαρακτήρες. Είναι μια μαγεία που αποτελείται από σκηνές απροσδόκητα καλές, και το τεύχος αυτό έχει ένα σύνολο από αυτές.

Ο Maleev που πλαισιώνει σχεδιαστικά τον Bendis, σε ένα ακόμη έργο του, είναι αυτός που απογοητεύει κάπως, καθώς, παρ’ ότι παραμένει εξαιρετικός, το σχέδιο του δεν είναι στα ίδια επίπεδα με παλαιότερες δουλειές του.

Πέρσι τέτοιες μέρες, όλοι οι συντάκτες του Comicdom σταυρώναμε το πολύ κακό CIVIL WAR II. Φέτος, όλοι μας επαινούμε ένα έργο του ίδιου συγγραφέα. Είτε είμαστε όλοι διπολικοί, ή η σειρά πράγματι αξίζει για όποιον θέλει να διαβάσει ένα καλό comic της Marvel.