Red Hood And The Outlaws Annual #1

Μικρές στιγμές από την καθημερινότητα των Outlaws

Ένα από τα πιο απρόσμενα που έχουν συμβεί στo Rebirth είναι η εντυπωσιακή εξέλιξη των Outlaws από μια παρέα παράνομων σε μια καλά οργανωμένη ομάδα, τις οποίας τα μέλη φέρονται ο ένας στον άλλο σαν μέλη μιας οικογένειας. Ο Jason, η Artemis και ο Bizarro, με την εξαιρετική χημεία τους και τις ενδιαφέροντες προσωπικότητες τους, έχουν καταφέρει σε μικρό διάστημα να είναι μια από τις πιο πετυχημένες ομάδες της DC. Για να το πετύχει αυτό, ο Scott Lobdell έδωσε έμφαση στις αλληλεπιδράσεις των χαρακτήρων και δημιούργησε ιστορίες που επέδρασαν καταλυτικά στη σχέση που έχουν μεταξύ τους, επιστρατεύοντας τόσο το χιούμορ όσο και συγκινητικές, συναισθηματικές σκηνές. Και φυσικά, το όμορφο artwork συνέβαλε κι αυτό στην επιτυχία του τίτλου.

Στο RED HOOD AND THE OUTLAWS ANNUAL, ο αναγνώστης δεν θα βρει μια επική περιπέτεια, αλλά μικρές στιγμές, στις οποίες παρακολουθούμε την καθημερινότητα των Outlaws, όταν αποφασίζουν να δουλέψουν στο τσίρκο, ως μέρος της μυστικής αποστολής τους. Και, επειδή όταν ακούει κανείς για τσίρκο στα comics της DC δε μπορεί να μην σκεφτεί τον Dick Grayson, ο μεγάλος αδερφός του Jason δεν λείπει από το τεύχος στο ρόλο του… ακροβάτη κλόουν, ώστε να μπορέσουν οι Outlaws να εισχωρήσουν στο λημέρι του KGBeast, που πλέον λέγεται απλώς Beast. Oι στιγμές ανταγωνισμού μεταξύ Jason και Dick δεν είναι λίγες, αλλά είναι φανερό ότι ο Red Hood έχει φτιάξει πια τις σχέσεις του με τη Bat-family, χωρίς όμως να διαγράφεται το βίαιο παρελθόν του.

Η δράση περιορίζεται στις τελευταίες σελίδες του τεύχους, αλλά είναι απολαυστική, τόσο σχεδιαστικά όσο και από άποψη πλοκής, με τον Beast να έρχεται πολύ κοντά στο να νικήσει τον πρώην Robin, την Αμαζόνα και τον κλώνο του Superman. Το μικρό ειδύλλιο του Bizarro στο τσίρκο είναι από τις πιο όμορφες στιγμές του τεύχους, καθώς και οι λεπτομέρειες για το παρελθόν του Jason, ο οποίος υπήρξε fan των Flying Graysons, πριν γνωρίσει τον Dick από κοντά. Αυτή η ιδέα ήταν συνυφασμένη με τον τρίτο Robin, τον Tim, αλλά στην περίπτωση του Jason χρησιμοποιείται με ενδιαφέρον τρόπο, υποδηλώνοντας τα όνειρα ενός παιδιού που δεν είχε τίποτα και εξηγώντας την αρχή της ζήλιας του προς τον Dick.

To artwork ξεχωρίζει και εδώ με τις αναλογίες των χαρακτήρων να τους κάνουν να μοιάζουν επιβλητικοί σε σύγκριση με το περιβάλλον τους, χάρη στον ταλαντούχο Tyler Kirkham στα πινέλα. Εν κατακλείδι, το RED HOOD AND THE OUTLAWS ANNUAL #1 δεν είναι ένα τεύχος που επιδιώκει να συναρπάσει τον αναγνώστη, αλλά να εξερευνήσει και να αναπτύξει περαιτέρω τη σχέση της ίσως πιο δεμένης ομάδας στο Rebirth και το τι την κάνει διαφορετική από τις άλλες.