Crosswind #3

Το τεύχος της εκδίκησης!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Crosswind #3

WriterGail SimoneArtistCat StaggsPublisherImage Comics

To CROSSWIND είναι μια ιστορία για πληρωμένους δολοφόνους και νοικοκυρές εγκλωβισμένες στην καθημερινότητα τους. Όταν οι πρωταγνιστικοί χαρακτήρες αλλάζουν σώματα, χάρη σε ένα μεταφυσικό γεγονός, αποκτούν την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση από μια ζωή εντελώς διαφορετική από αυτή που είχαν συνηθίσει. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία της ιστορίας είναι η γρήγορη προσαρμογή τους στο νέο τους περιβάλλον, αλλά και οι προσπάθειες, κυρίως της τέως δολοφόνου και νυν συζύγου και μητέρας, να βελτιώσουν την κατάσταση τους, συχνά με ανορθόδοξους τρόπους.

Στο τρίτο τεύχος, παρακολουθούμε την εκδίκηση της Juniper Blue, με τον Cason μέσα στο σώμα της, προς την παρέα νεαρών που έκλεψαν το ποδήλατο του θετού γιου της, αλλά και προς τους γείτονες που την παρενοχλούσαν σεξουαλικά. Παράλληλα, η πραγματική Juniper προσπαθεί να μάθει τους νόμους του υποκόσμου και αποφασίζει να απολαύσει τις ανέσεις που συνοδεύουν το επάγγελμα του πληρωμένου δολοφόνου. Οι στιγμές που ξεχωρίζουν έχουν να κάνουν με τη θετική επίδραση που έχει η δραστική αλλαγή στην συμπεριφορά της θετής μητέρας του στον Kelly, αλλά και το κλείσιμο, που σε κάνει να αγωνιάς για την τύχη της αληθινής Juniper.

To comic αξίζει για πολλούς λόγους· για τους εξαιρετικούς διαλόγους και την έξυπνη ιστορία, αλλά και για την τάση να φέρνει στην επιφάνεια τα σύγχρονα ζητήματα των φύλων χωρίς να καταφεύγει στην κατήχηση, αλλά χρησιμοποιώντας ευφυείς τρόπους που εμπλουτίζουν την αφήγηση. Το artwork είναι αρκετά ενδιαφέρον, με έμφαση στις εκφράσεις των προσώπων και τις έντονες σκιάσεις, αλλά σε κάποια σημεία τα χρώματα δημιουργούν ένα άνισο αποτέλεσμα. Πέρα από αυτό όμως, είναι μία ενδιαφέρουσα δουλεία που αξίζει κανείς να παρακολουθήσει.