Secret Empire #10

To τέλος του summer event της Marvel
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Secret Empire #10

WriterNick SpencerArtistSteve McNivenPublisherMarvel Comics

Μετά από ένα ολόκληρο summer event, αναρίθμητα tie-ins και διαδοχικούς θανάτους σημαντικών χαρακτήρων, η ιστορία του ναζί Captain America φθάνει σε έναν επίλογο, η πορεία του οποίου είχε φανεί από τα προηγούμενα τεύχη και, φυσικά, θυμίζει το τέλος ενός προηγούμενου και καλύτερου event της Marvel, του οποίου το όνομα δε θα προδώσω (για να αποφευχθούν spoilers). Αλλά για όποιον διάβασε το τεύχος δεν χρειαζόταν η metanarrative αναφορά εντός του comic για να δικαιολογηθεί το μη πρωτότυπο φινάλε.

Ένα φινάλε που ακολούθησαν κάποιες απογοητευτικές σκηνές και επιφανειακοί αντικλιματικοί διαλόγοι. Χαρακτηριστικότερη όλων, η σκηνή που ο Cap απολογείται για την πλεκτάνη που έστησαν εις βάρος του οι σκοτεινές δυνάμεις και η ουδέτερη αντίδραση των λοιπών ηρώων που του διευκρίνισαν πως γνωρίζουν ότι δεν φταίει αυτός, αλλά το κακό το μάτι.

Δυστυχώς, όπως και στο περσινό CIVIL WAR II, ένας ακόμα καλός σχεδιαστής, o Steve McNiven, σπαταλά το ταλέντο του για να σωθεί ένα ακόμα κακό event της Marvel. Ένα event που εξαρχής εξαιτίας του διάσημου πλέον πλάνου (στο περσινό CAPTAIN AMERICA: STEVE ROGERS), στο οποίο ο δημοφιλής ήρωας απευθύνει έναν “Hail Hydra” χαιρετισμό στους αναγνώστες, είχε στιγματιστεί αρνητικά πολύ πριν βγει στην κυκλοφορία.

Όμως, το τέλος του run του Nick Spencer στο CAPTAIN AMERICA και η αρνητική κριτική που σημάδεψε κυρίως το SECRET EMPIRE ίσως επιδράσει θετικά και η Marvel ίσως δώσει ένα τέλος στα ετήσια κακογραμμένα event της.