Previews Picks

September 2017

Η νέα σεζόν φέρνει και νέες επιλογές, οι οποίες θα φύγουν από τα τυπογραφεία των εκδοτικών και θα καταλήξουν στα ράφια μας σε δύο μήνες. Ενώ είναι πολλές, όμως, το μόνο που έχετε να κάνετε εσείς είναι να τις παραγγείλετε και να τις κουβαλήσετε στο σπίτι!

Αφήστε τα υπόλοιπα στην Αλεξάνδρα Καλεσοπούλου και στον Αριστείδη Κώτση, οι οποίοι ξεφύλλισαν το PREVIEWS του Σεπτεμβρίου και σας προτείνουν τα καλύτερα!

Blue Pages

Αυτή τη φορά θα παρουσιάσω το άλλο κομμάτι των Preview Picks! Τις μπλε σελίδες. Ελπίζω να βρείτε στις επιλογές μου κάτι που θα σας ενθουσιάσει όσο και εμένα!

Rasputin: The Voice Of The Dragon #1

$3.99 page 44 Dark Horse Comics

Ο μάγος Rasputin θεωρούταν νεκρός μέχρι πρότινος. Αλλά βρισκόμαστε στο Γ’ Ράιχ και βλέπουμε τον μάγο να δουλεύει πολύ κοντά στον Χίτλερ. Σε αυτή την ιστορία βλέπουμε το παρελθόν και την συνάντηση δύο πολύ ιδιαίτερων ανθρώπων: εκείνου που θα φέρει τον Hellboy στη Γη και εκείνον που θα ιδρύσει το B.P.R.D..

Doomsday Clock #1

$5.99 page 77 DC Comics

Το επόμενο κεφάλαιο του DC Rebirth σε λίγο θα είναι πραγματικότητα. 12 τεύχη με μία ιδιαίτερα περίεργη ομάδα να σχηματίζεται.

Αναμείνατε στο ακουστικό σας!

The Jetsons #1

$3.99 page 123 DC Comics

Μία οικογένεια και η καθημερινότητα της. Η καθημερινότητα, όμως, σε έναν κόσμο ο οποίος πλέον είναι τελείως ψηφιακός και κάτι χρόνια μπροστά από εμάς. Ο πατέρας έχει μείνει λίγο στο παρελθόν και την αναλογική του ζωή.

Το όνομα του comic κάποιους θα τους παραπέμψει στην ομώνυμη σειρά της δεκαετίας του ’60. Φαίνεται, όμως, να έχει κάποιες μικρές διαφορές!

Imaginary Fiends #1

$3.99 page 142 DC Comics (Vertigo)

Εδώ έχουμε την ιστορία με τον παράλληλο κόσμο/διάσταση και τα εξωγήινα όντα γεμάτα κακία για το ανθρώπινο είδος. Αλλά και την ιστορία ενός κοριτσιού που βρέθηκε στο οπτικό πεδίο ενός τέτοιου τέρατος.

Χρόνια μετά, μέσω συνεχής ψυχολογικής παρακολούθησης και εγκλεισμού, βγαίνει έξω για να ξαναμπεί φυλακή. Στο τέλος, βέβαια, ίσως να μην ήταν τελείως “τρελή”, όπως της εξομολογείται ένας πράκτορας (προφανώς του FBI).

Love Song

$24.99 page 158 IDW Publishing

Αντιγράφοντας την πορεία rock n’ roll συγκροτημάτων, χωρίζεται σε τέσσερα κομμάτια, τέσσερις μικρές ιστορίες, τέσσερα “άλμπουμ”. Περνάει από διάφορες μορφές και φάσεις της ενήλικης ζωής.

Άλλοτε οι ιστορίες έχουν θόρυβο και άλλοτε όχι. Ίσως να είναι πιο σκληρές ή να έχουν μια πιο ήπια εξέλιξη. Σαν να ακούς τον αγαπημένο σου δίσκο. Είναι μουσική μεταφρασμένη σε σκίτσα!

The Doomster’s Monolithic Pocket Alphabet HC

$12.99 page 193 Image Comics

Εδώ η υπόθεση είναι απλή. Έχουμε ένα λεξικό (ή οδηγό) “..of all things doom”, όπως μας περιγράφεται.

Και ειλικρινά, δε νομίζω πως χρειάζεται περαιτέρω εξήγηση.

Evolution #1

$3.99 page 195 Image Comics

Ενώ, λοιπόν, η εξέλιξη του σημερινού ανθρώπου πήρε χρόνια για να βρεθεί στο σημείο που βρίσκεται τώρα, το επόμενο στάδιο θα πάρει απλά μερικές ώρες.

Όπως μας λέει το EVOLUTION, ξαφνικά και πολύ γρήγορα όλα θα αλλάξουν, εκτός – φυσικά – από τους ήρωες της ιστορίας μας, τρεις στο πλήθος. Άραγε μπορούν να κάνουν κάτι;

Void Trip #1

$3.99 page 202 Image Comics

Δύο και μόνο δύο άνθρωποι έχουν μείνει ζωντανοί σε όλο το γαλαξία – θα υποθέσω τον δικό μας Milky Way. Αυτή είναι η ιστορία τους για το ταξίδι μέχρι να φτάσουν στον επίγειο – ή μάλλον επι-γαλάξιο – παράδεισό τους. Περιλαμβάνει περιπέτειες, φίλους, εχθρούς και όλα τα συναφή!

Spider-Man/Deadpool #23

$3.99 page M7 Marvel Comics

Σε αυτό το τεύχος ξεκινάει το “Spider-Man Versus Deadpool”, όπου ο Spider- Man ανακαλύπτει την προδοσία του Deadpool, ο οποίος φαίνεται να πουλάει παράνομα πολύ κακά πράγματα στην μαύρη αγορά. Ε, αυτή είναι και η τελευταία σταγόνα για να ξεχειλίσει το ποτήρι.

Ξεχνάει φιλίες και αγάπες και πιάνει το κυνήγι. Προφανώς, ο Deadpool δε θα γίνει εύκολα το κυνήγι, όποιος και να είναι ο κυνηγός!

Not Brand Echh #14

$3.99 page M35 Marvel Comics

Το internet και όλα αυτά τα οποία έχει μέσα του χτυπάει τις σελίδες των comics. Ο Forbush Man επιστρέφει και μπαίνει αποφασισμένος να καταπλήξει.

Μαζί του, γνωστοί και “άγνωστοι” ήρωες χάνουν τα λογικά τους!

Green Pages

Ο Σεπτέμβριος έχει μπει, τα σχολεία ανοίγουν, τα πρωτοβρόχια δείχνουν να αργούν (τουλάχιστον όσο γράφονται αυτές οι γραμμές), αλλά εγώ εδώ να αναζητώ τα παραγνωρισμένα αριστουργήματα στις πράσινες σελίδες. Ίσως την επόμενη φορά να μην αφήσω τη θεά Τύχη να επιλέξει, αλλά να διεκδικήσω τις μπλε σελίδες, όπου ξέρεις τι να περιμένεις: νεκραναστάσεις χαρακτήρων, μεγάλα events και renumberings. Προς το παρόν, αφήνω τη γκρίνια και ξεκινάω να μιλάω για τα solicitations που ξεχώρισα. Από όλα τα καλά έχει ο μπαξές: υπερηρωίδες, ψυχοπαθείς, εγκλήματα, δολοφόνους, ερωτισμό, βία και θρησκευτικές αναφορές σε διάφορους συνδυασμούς.

Brilliant Trash #1

$3.99 page 256 PublisherAfterShock Comics

Όποιες δοκιμές έκανα σε comics της Aftershock δε με απογοήτευσαν. Οπότε θα ήμουν αρκετά θετικός σε αυτό που περιγράφεται ως sci-fi superhuman epic. Συνομωσίες ιατρικής τεχνολογίας που μπορούν να κάνουν τους ανθρώπους θεούς, δημοσιογράφοι clickbait άρθρων και ένα έφηβο κορίτσι με υπερδυνάμεις. Το comic φαίνεται να έχει όλα όσα θα μου άρεσε να διαβάσω στις σελίδες ενός comic και μόνο εκεί. Για τα comics του Tim Seeley δεν έχω άποψη… ούτε καλή ούτε κακή. Δυστυχώς, όμως, από όσα είδα, το artwork της Priscilla Petraites με αφήνει παγερά αδιάφορο. Μάλλον θα περιμένω την επόμενη νέα κυκλοφορία από την Aftershock.

Doppelganger #1

$1.50 page 264 PublisherAlterna Comics

Δεν έχω καμιά τρομερή εμπιστοσύνη στην Alterna, αλλά η ιστορία του μηχανικού υπολογιστών που μετά από ένα ατύχημα χάνει σιγά-σιγά την επαφή του με την πραγματικότητα και βρίσκεται αντιμέτωπος με μια σατανική εκδοχή του εαυτού του μου έκανε “κλικ”. Και σίγουρα το γεγονός ότι η Alterna προσφέρει τα comics της στη newsprint comics line με μόλις $1.50 σίγουρα βοηθάει. Βοηθάει τόσο που αναρωτιέμαι πώς μου ξέφυγε και δεν αγοράζω περισσότερα comics της Alterna. Ας πούμε και εκείνο το MR, CRYPT δε φαίνεται άσχημο. Πάντως, αν αλήθεια θα ήταν τόσο φτηνό το newsprint, δε βλέπω το λόγο για τον οποίο οι DC και Marvel δεν έχουν και μια τέτοια έκδοση για τους τίτλους τους. Και μόνο ο ρετρό χαρακτήρας του πράγματος θα ήταν εντυπωσιακός.

Slasher

$14.95 page 266 PublisherAlternative Comics

Έχει κάποια ωραία πράματα η Alternative αυτό το μήνα (όπως το 3ο τεύχος του INK BRICK), αλλά αυτό που ξεχωρίζω είναι το collected edition του SLASHER του Charles Forsman (που έχει ανέβει πολύ λόγω της επικείμενης μεταφοράς του THE END OF THE FUCKING WORLD στην TV), Το solicitation μας υπόσχεται sexuality και thirst for blood και, για να πω την αλήθεια, δεν περίμενα κάτι πολύ διαφορετικό από το Forsman (αν και όχι με τον τρόπο που το αίμα και το σεξ προσφέρονται συνήθως). Αυτό που με προβληματίζει είναι το αν κυκλοφόρησαν όλα τα τευχάκια του SLASHER πριν συγκεντρωθούν σε αυτήν εδώ την έκδοση ή αν η σειρά έμεινε ανολοκλήρωτη.

Case Of The Missing Men

$20.00 page 319 PublisherConundrum Press

Η Nancy Drew συναντά τον David Lynch και εγώ αναρωτιέμαι τι πίνουν αυτοί που γράφουν τα solicitations. Η Conundrum είναι εταιρεία που εμπιστεύομαι και αυτό το κράμα εφηβικού αστυνομικού μυθιστορήματος και σκοτεινών μυστικών οργανώσεων μου μυρίζει κάτι πολύ καλό. Το preview που διάβασα στο site της εκδοτικής δε με απογοήτευσε καθόλου!

Happy Hour In America #1

$3.99 page 349 PublisherFantagraphics Books

Φτάνοντας στις σελίδες της Fantagraphics, πάντα δυσκολεύομαι, για το ποια θα είναι η επιλογή μου. Για αυτό το μήνα προσπέρασα τη νέα δουλειά του Charles Forsman (μιας που τον ανέφερα παραπάνω) και επέλεξα αυτό εδώ το comic του Tim Lane (ABANDONED CARS) στο οποίο ξεκινά τις νέες ιστορίες του. Ομολογώ πως το ύφος του δημιουργού μου φαίνεται ιδανικό για μικρές δόσεις. Αυτό που με προβληματίζει είναι το για τι ακριβώς πρόκειται το συγκεκριμένο τεύχος. Υπήρχε ένα mini comic με τον ίδιο τίτλο στο οποίο πρωτοεξέδιδε τις ιστορίες του σε συνέχειες. Είναι αυτή η έκδοση επανέκδοση του mini comic; Είναι μήπως μια νέα αρχή; Δεν έβγαλα άκρη. Φαντάζομαι πως θα καταλάβω περισσότερα όταν το αποκτήσω.

The Savage Sword Of Jesus Christ

$8.99 page 357 PublisherHeavy Metal

Είχα αγοράσει το πρώτο τεύχος του HEAVY METAL, όταν το ανέλαβε o Grant Morrison, και αυτή η ιστορία ήταν σαφώς το καλύτερο πράγμα που βρήκα στο περιοδικό. Φαντάζομαι ότι καλές πιθανότητες θα είχε και η έτερη ιστορία που έγραψε ο Grant Morrison και δημοσιεύτηκε στα επόμενα τεύχη, το THE SMILE OF THE ABSENT CAT. Δεν έχω διαβάσει κάποιο δείγμα, όμως, για να το επιβεβαιώσω. Και οι δυο ιστορίες, πάντως, κυκλοφορούν πλέον ολοκληρωμένες σε “ευρωπαϊκό” 48σελιδο format και σε SC και HC format. Εγώ κλασικά θα προτιμήσω το οικονομικότερο.

POS

$24.99 page 372 PublisherLion Forge

Δε νομίζω πως πάνε πολλοί μήνες που έλεγα για την έντονη παραγωγικότητα της Lion Forge. Αυτή η παραγωγικότητα, λοιπόν, συνεχίζεται. Το POS (μην πάει ο νους σας στο κακό… δεν είναι το μηχάνημα που δέχεται πιστωτικές, αλλά συντομογραφία για το PIECE OF SHIT) μοιάζει ενδιαφέρον: η αναζήτηση ενός νεαρού με βοηθό το σκύλο του, για το ποιος είναι πραγματικά, δεν έχει τα ιδανικά αποτελέσματα, αφού είναι μάλλον κωλοχαρακτήρας. Όμορφο σχέδιο, με όχι και τόσο απρόβλεπτο θέμα, αλλά με αρκετές πιθανότητες για κάτι ενδιαφέρον. Τουλάχιστον αυτό λέει η διαίσθηση μου.

Satania

$24.99 page 381 PublisherNBM

Αντίθετα με την προηγούμενη επιλογή, αυτό εδώ το ευρωπαϊκής προελεύσεως comic δε βρίσκεται ανάμεσα στις επιλογές μου λόγω διαίσθησης, αλλά λόγω της προηγούμενης εμπειρίας μου με τους δημιουργούς του. Δεδομένου ότι μιλάμε για ένα comic των Kerascoet υποπτεύομαι πως μπορούμε να περιμένουμε ότι θα είναι ιδιαίτερα καλοφτιαγμένο, πολύ όμορφο, με κάποιες αναπάντεχα sexy στιγμές και σκοτεινές πινελιές. Το solicitation που μιλά για μια κοκκινομάλλα που αναζητά τον αδερφό της και για την απόδειξη ύπαρξης της Κόλασης μέσα από τη θεωρία του Δαρβίνου κάνει τις υποψίες μου πιο έντονες…

Quarry’s War

$3.99 page 410 PublisherTitan Comics

Τα comics του Hard Crime imprint της Titan που διάβασα ήταν καλύτερα από ότι περίμενα. Οπότε είμαι πολύ ανοιχτός στο να διαβάσω και κάτι ακόμα από αυτά. Βέβαια, το μεγάλο κομμάτι προβολής για αυτό το μήνα το παίρνει το THE GIRL WHO HUNDCUFFED HOUDINI (που από τα previews του μοιάζει καλοφτιαγμένο) αλλά εγώ θα κάνω την έκπληξη και θα στοιχηματίσω στο QUARRY’S WAR. Πρώην στρατιωτικός νυν πληρωμένος δολοφόνος, με μυστικά που τον κυνηγούν από το παρελθόν, γραμμένος από τον Max Allan Collins, σε μια σειρά βιβλίων που μεταφέρθηκε στην TV. Το artwork δε μου κάνει κάτι, αλλά θα εστιάσω στο εξώφυλλο της Fay Dalton που συμπαθώ.

Arakawa Under The Bridge

$17.95 page 443 PublisherVertical

Κλείνω με την manga επιλογή μου για το μήνα από την “σίγουρη” Vertical. Ένας νεαρός που μεγάλωσε και ζει με το αξίωμα “Να μη χρωστάς σε κανένα” βρίσκεται να χρωστά τη ζωή του σε ένα κορίτσι που τον σώζει. Για να το ξεπληρώσει, θα βρεθεί να ζει κάτω από τη γέφυρα με περίεργους συντρόφους. Οι λέξεις manga και κωμωδία αποτελούν ένα συνδυασμό που έχει σαφές ρίσκο, αλλά αν είναι να ρισκάρουμε κάπου, δε βρίσκω το λόγο να μην το κάνουμε εδώ. Η Hikaru Nakamura έχει ξεπεράσει τη φάση της ανερχόμενης δημιουργού και πλέον θεωρείται μια από τις σημαντικές σύγχρονες mangaka.