Wonder Woman #29

Πέντε μισθοφόροι, η Wonder Woman και η Etta Kandy μπαίνουν σε ένα μπαρ…
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Wonder Woman #29

WriterShea FontanaArtistInaki MirandaPublisherDC Comics

Πέντε μισθοφόροι βρίσκονται στο κατώφλι της Wonder Woman και αυτή θα πρέπει να τους κερδίσει, αν θέλει την ζωή της. Μετά την μάχη, όμως, θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια σπουδαιότερη πρόκληση, η οποία δεν θα δοκιμάσει τις σωματικές της ικανότητες, αλλά την ηθική της.

Το τεύχος επικεντρώνεται αρκετά στην μάχη της Wonder Woman με τους μισθοφόρους (μεταξύ των οποίων είναι και η Cheshire και η Plastique). Η δράση δεν είναι ιδιαίτερα καλοστημένη σε ορισμένα panels και η έκβαση της μάχης είναι πάνω-κάτω προβλέψιμη. Παρ’ όλα αυτά, ήταν ευχάριστο να δούμε την Diana να πολεμά μαζί με την Etta Kandy, η οποία, αν και τραυματισμένη, κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Εξίσου ενδιαφέρων ήταν και ο ηθικός προβληματισμός που εμφανίστηκε μετέπειτα στην ιστορία.

Όσον αφορά στο σχέδιο, δε μπορώ να πω ότι η δουλειά του Inaki Miranda με κατέπληξε. Αν και δεν ήταν άσχημη, προτιμούσα τα σκίτσα του David Messina, ο οποίος είχε αναλάβει το προηγούμενο τεύχος.

Με λίγα λόγια, το WONDER WOMAN #29 είναι ένα άνω του μετρίου τεύχος, το οποίο, παρά τις αδυναμίες του, αποτελεί ένα διασκεδαστικό ανάγνωσμα για τους λάτρεις των superhero comics.