Destroyer #4

Δράση, εκπλήξεις και άφθονο backstory
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Destroyer #4

WriterVictor LaValleArtistDietrich SmithPublisherBoom! Studios

Δύο μόλις τεύχη πριν το τέλος της ιστορίας, το DESTROYER #4 είναι όλο εκπλήξεις, δράση αλλά και αρκετό backstory.

Το τέρας του Frankenstein έρχεται αντιμέτωπο με την δημιουργία της Dr. Baker, ενώ η Bride τους εντοπίζει, με σκοπό να μην αφήσει κανέναν ζωντανό στο πέρασμά της. Όσον αφορά στην ύπαρξη και υπόσταση της Bride, που σε αυτό το τεύχος αποκαλύπτεται πως είναι ένα δολοφονικό mecca, ο παρατηρητικός αναγνώστης δεν θα μπορέσει παρά να θαυμάσει λίγο την πανουργία της creepy διευθύντριας.

Το DESTROYER έχει ανοίξει πολλά μέτωπα κοινωνικού σχολιασμού, για τον ρατσισμό, την οικολογία, τα όρια της επιστήμης, την μητρότητα και το πένθος και όλα αυτά σε ένα comic με ξεκοιλιάσματα, σελίδα παρά σελίδα. O Victor La Valle φαίνεται – και αυτό το λέω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο – ότι δεν είναι αμιγώς comic book writer, κυρίως από την διάθεση και τον τρόπο που εισάγει αυτά τα θέματα στην αφήγησή του. Άλλα μπαίνουν στην πλοκή με απλό τρόπο, άλλα με πιο επιτηδευμένο, αλλά όλα μαζί λειτουργούν ως νευραλγικά μέρη της πλοκής και καταλήγουν στο να κάνουν τους βασικούς χαρακτήρες πιο relatable και τις αντιδράσεις τους πιο κατανοητές.

Το σχέδιο του Dietrich Smith, αν και υπερβολικά καθαρό για τα δικά μου γούστα, έχει τις creepy στιγμές του και μεταφέρει την ατμόσφαιρα του τρόμου τέλεια. Το εξώφυλλο του τεύχους είναι υπέροχο, όπως και τα υπόλοιπα εξώφυλλα της σειράς, δια χειρός Micaela Dawn, που είναι ίσως ό,τι με τράβηξε στη σειρά περισσότερο από οτιδήποτε.