Teen Titans #12

Into the rabbit hole...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Teen Titans #12

WriterBenjamin PercyArtistMirka AndolfoPublisherDC Comics

Μετά τα γεγονότα του DARK NIGHTS: METAL #2, ο Damian, μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, αποφασίζει να επισκεφτεί τη Gotham, προκειμένου να λύσει το μυστήριο πίσω από το τεράστιο βουνό που εμφανίστηκε στο κέντρο της πόλης και να μάθει τι συνέβη στον πατέρα του. Λαμβάνοντας ένα σημάδι SOS, μπαίνει σε έναν λαβύρινθο, όπου με τη βοήθεια των Green Arrow, Harley Quinn και Killer Croc, αντιμετωπίζει τον Riddler και έρχεται ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο του.

Η αλήθεια είναι ότι οι Teen Titans παραγκωνίζονται σε αυτό το τεύχος. Παρ’ όλα αυτά, ο Percy φροντίζει να δώσει στον αρχηγό τους, Robin, άλλους συνεργάτες, λιγότερο συμβατικούς, αλλά πολύ πιο διασκεδαστικούς. Δεδομένου ότι ο συγγραφέας έχει αναλάβει και το GREEN ARROW, δεν αποτελεί έκπληξη η εμφάνιση του ομώνυμου χαρακτήρα, αλλά οι διάλογοι που ακολουθούν μεταξύ των πρωταγωνιστών είναι σίγουρα μέσα στα highlights, όπως και η συμμετοχή των Quinn και Croc, με το χιούμορ και τη δύναμη που προσθέτουν στην δυναμική της ιστορίας.

Η ιδέα των καρτών που προσδίδουν δυνάμεις στους Batman villains μπορεί να μην είναι πρωτότυπη, εντούτοις είναι πολύ σωστά εκτελεσμένη, εξηγώντας παράλληλα κάποια πράγματα για το event της DC και θέτοντας ένα νέο ενδιαφέρον θεματικό κύκλο για τα επόμενα τεύχη. Σε σχέδιο και χρώματα, οι Andolfo και Fajardo Jr., αντίστοιχα, δίνουν έμφαση στο framing, την λεπτομέρεια, αλλά και την απόδοση του προσωπικού στοιχείου, τόσο στον λαβύρινθο όσο και στους χαρακτήρες του comic, με ιδιαίτερη επιτυχία.

Διασκέδαση, πλοκή, έξυπνοι διάλογοι και πετυχημένο artwork. Τι άλλο θέλετε;