Generations: Captain Marvel And Captain Mar-Vell #1

Ανούσια επανεμφάνιση του Captain Mar-Vell
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Generations: Captain Marvel And Captain Mar-Vell #1

WriterMargaret StohlArtistBrent ScoonhoverPublisherMarvel Comics

Ο Captain Mar-Vell αποτελεί έναν από τους ελάχιστους δημοφιλείς ήρωες, που περίπου 35 χρόνια μετά τον θάνατο του, παραμένει νεκρός (σπάνιο φαινόμενο για υπερήρωες στα comics), οπότε οποιαδήποτε εμφάνισή του είναι αξιοπρόσεχτη. Μόνο που εδώ φαίνεται πως η επανεμφάνισή του δεν καταφέρνει να κινήσει κανένα βλέφαρο. Πέρα από το γεγονός της συνάντησης αυτό καθαυτό, η ιστορία που λαμβάνει χώρα στο τεύχος δεν προσφέρει τίποτα άλλο. Ούτε στην εξέλιξη της Captain Marvel, ούτε σε κάποια μελλοντική ιστορία, εφόσον τα γεγονότα του παραπάνω τεύχους διαδραματίζονται στο παρελθόν.

Είναι μια συνάντηση που έγινε καθαρά για να δημιουργηθεί ένα extra κακογραμμένο one-shot. Μια random space-opera περιπέτεια που, φυσικά, στο τέλος θα οδηγήσει στη νίκη των ηρώων. Παράλληλα, το characterization τη Carol Danvers είναι ένα από τα χειρότερα των τελευταίων χρόνων. Το σχέδιο του Brent Scoonhover είναι αρκετά αδιάφορο, έχει το κλασικό ύφος Marvel που δεν καταφέρνει να κεντρίσει την προσοχή, καθώς έχει κουράσει.

Είναι κοινό μυστικό ότι στη Marvel τα τελευταία χρόνια υπάρχει έλλειψη μεγάλων ονομάτων και ταλαντούχων δημιουργών. Όμως, αν και οι πωλήσεις της εκδοτικής έχουν μειωθεί και η εταιρεία εθελοτυφλεί στο να παραδεχτεί τα λάθη της που έχουν οδηγήσει σε αυτήν την κατάσταση, προσπαθεί να βρει τρόπους να επαναπροσεγγίσει τους χαμένους της αναγνώστες. Το GENERATIONS και το MARVEL LEGACY αποτελούν τη λύση για την αντιμετώπιση των χαμηλών πωλήσεων. Όμως, όσο κρατούν το ίδιο ατάλαντο δημιουργικό δυναμικό, οι πωλήσεις θα συνεχίζουν να είναι χαμηλές.