Golden Kamuy Volume 2

Αποζημιώνει στο τελευταίο chapter!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Golden Kamuy Volume 2

Writer/ArtistSatoru NodaPublisherViz Media

Το συγκεκριμένο volume εξελίσσεται αρκετά αργά. Στο μεγαλύτερο μέρος μαθαίνουμε για το background της Asirpa, κάτι που είναι εν μέρει σημαντικό, ωστόσο αυτό μας απομακρύνει από τον κύριο στόχο των πρωταγωνιστών μας: την αναζήτηση του θησαυρού. Βλέπουμε το χωριό της Asirpa, μαθαίνουμε για τις παραδόσεις του και μαθαίνουμε και για την οικογένειά της. Με αυτό τον τρόπο, η Asirpa σταματά να είναι απλά ένας βοηθητικός χαρακτήρας, αλλά αποκτά πρωταγωνιστικό χαρακτήρα. Το τέλος του volume, όμως, είναι γεμάτο δράση. O Sugimoto βρίσκεται πρόσωπο με πρόσωπο με τον αρχηγό του 7th Division, ενώ παράλληλα κάνει την είσοδό του στο κυνήγι του θησαυρού ένας τρομακτικός Samurai.

Ο Satoru Noda αποφάσισε να αφιερώσει ένα μεγάλο μέρος του volume στην Asirpa, κάτι που ήταν ωραίο σαν σκέψη, αλλά στην πράξη δεν απέδωσε καρπούς. Τα κεφάλαια που βρίσκονται οι πρωταγωνιστές μας στο χωριό είναι αρκετά (έως βασανιστικά) κουραστικά, με πολλές λεπτομέρειες για τις παραδόσεις και για το φαγητό του χωριού. Είναι ωραίο που μαθαίνουμε καλύτερα την Asirpa, ωστόσο αυτό θα μπορούσε να γίνει με πιο ενδιαφέροντα και σύντομο τρόπο. Αυτό που μου άρεσε αρκετά είναι η τυχαία συνάντηση του Sugimoto με την 7th Division και, εν τέλει, με τον αρχηγό της. Μας ετοιμάζει για μεγάλα και ενδιαφέροντα πράγματα στο κοντινό μέλλον. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το artwork είναι για άλλη μια φορά εξαιρετικό, ειδικά όσον αφορά στα τοπία.

Μπορεί το δεύτερο volume να ήταν λίγο αργό και βαρετό, ωστόσο το τελευταίο chapter μας δίνει ελπίδες για το μέλλον.