Star Wars #36

R2-D2: Τα κάνει όλα και συμφέρει!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Star Wars #36

WriterJason AaronArtistSalvador LarrocaPublisherMarvel Comics

Το STAR WARS #36 θα μπορούσε να είναι ένα πολύ ωραίο αυτοτελές τευχάκι σε μια μεγαλύτερη ιστορία. Αλλά δεν είναι. Και με αυτό εννοώ ότι δεν είναι πολύ ωραίο. Υποφέρει από το μεγαλύτερο μειονέκτημα που έχει γενικότερα ο κόσμος του Star Wars, όπως παρουσιάζεται τουλάχιστον στις ταινίες και τις βασικές σειρές comics. Είναι το γνωστό σύνδρομο “οι καλοί είναι τέλειοι σε όλα, αν και έχουν ελάχιστα μέσα, ενώ οι κακοί είναι εντελώς ανίκανοι και βλάκες, αν και διαθέτουν όλα τα μέσα”. Πώς μπορεί να είναι ενδιαφέρουσα μια τέτοια ιστορία;

Στη συγκεκριμένη ιστορία, ο συμπαθής, κατά τα άλλα, R2-D2 πραγματοποιεί ολομόναχος μια αποστολή αυτοκτονίας, προσπαθώντας να σώσει τον C-3PO από ένα Star Destroyer, όπου βρίσκεται αιχμάλωτος. Διορθώνω. Θα ήταν αποστολή αυτοκτονίας, αν οποιαδήποτε στιγμή της ιστορίας νιώθαμε ότι ο R2-D2 απειλείται, ή μπορεί να μην τα καταφέρει. Αλλά όχι. Με χαρακτηριστική ευκολία, γελοιοποιεί ολόκληρη την Αυτοκρατορία. Τραγικό.

Το STAR WARS έχει πάρει την κάτω βόλτα τελευταία και το τεύχος #36 ίσως είναι το χειρότερο εδώ και πολύ καιρό. Επίσης, ας πει κάποιος στον Salvador Larroca να σταματήσει αυτή τη γελοιότητα του φωτοσοπαρίσματος προσώπων στα σχέδιά του. Ευχαριστώ.