Green Arrow #31

Ένας κύκλος κλείνει (κυριολεκτικά)!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Green Arrow #31

WriterBenjamin PercyArtistOtto SchmidtPublisherDC Comics

Το “Hard Travelling Hero”, όχι μόνο αποτέλεσε μια καλογραμμένη ιστορία, που έφερε τον Οliver σε επαφή με τα μέλη της Justice League, αλλά έκλεισε και με τον καλύτερο τρόπο, με τον Ollie και τον Hal σχεδόν να θυσιάζουν τη ζωή τους για να νικήσουν τα μέλη του Ninth Circle στο διάστημα, ενώ οι Black Canary και Speedy πολεμούν στους υπονόμους του Seatle. Εννοείται ότι την εμφάνιση της κάνει και ολόκληρη η Justice League, σε μια σκηνή που μας θυμίζει πολύ τις παλιές καλές εποχές, που ο Green Arrow ήταν μέλος της.

Ομολογουμένως, δεν θα ήθελα ο Oliver να γίνει μέλος στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, οπότε ο συμβιβασμός που βρήκε, να λειτουργεί ως σύμμαχος τους αλλά “στην απ’ έξω”, με ικανοποίησε πλήρως. Φαίνεται ταιριαστός με την τάση του Arrow να είναι ελεύθερο πνεύμα και να βάζει τους δικούς του κανόνες, ενώ αφήνει περιθώρια για ακόμη περισσότερες περιπέτειες με τον Hal και τον Barry, αλλά ακόμα και με τον Bruce και τους υπολοίπους. Δεν είναι τυχαίο που οι περιπέτειες του Oliver συνεχίζονται στην Gotham κατά τη διάρκεια του METAL event. Ακόμη κι αν δεν τα πάει καλά με τον Damian (ποιός τα πάει καλά με τον Damian, έτσι κι αλλιώς;!;) η θέση του Οliver φαίνεται να είναι ανάμεσα στους vigilantes και τους ημι-παρανόμους.

Το artwork είναι όμορφο, με ιδιαίτερη σημασία στις εκφράσεις και με έντονες πινελιές, αν και κάτι χάνει από την ιδιαιτερότητα των προηγούμενων τευχών. Όμως, οι διάλογοι είναι εξαιρετικοί, τα αστεία πετυχημένα και ο Oliver επιτέλους βρίσκεται στη θέση που του αξίζει. Δεν ξέρω τι κρύβει το μέλλον για τον Emerald Archer, αλλά σίγουρα ξεκινά με τις καλύτερες προοπτικές.