Infamous Iron Man #12

Ένα άδοξο τέλος
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Infamous Iron Man #12

WriterBrian Michael BendisArtistAlex MaleevPublisherMarvel Comics

Στο finale της σειράς, οι Iron Man και Doctor Strange αντιμετωπίζουν τον Mephisto, με τον τελευταίο να αποκαλύπτει στους αναγνώστες και μόνο, ότι η Cynthia von Doom και ο Reed Richards, όπως τους είδαμε στα προηγούμενα τεύχη, δεν ήταν τίποτα άλλο από ανδρείκελα, σχεδιασμένα να βασανίσουν ψυχολογικά τον Doom. Ύστερα από την ευνοϊκή, για τους δύο ήρωες, μάχη, και μια old school παρέμβαση από τον Thing, o Doom επιστρέφει στα καθήκοντά του, και η Dr. Amara Perera μαθαίνει ότι είναι έγκυος…

Το comic, μέχρι στιγμής, ήταν από τα λίγα ενδιαφέροντα του Marvel lineup – ο πρωταγωνιστής είχε αρχίσει να πείθει ως ήρωας, ο πρώην και νυν ψυχισμός του βρίσκονταν σε μια ευαίσθητη και απολαυστική ισορροπία, το πάντρεμα επιστήμης και μαγείας λειτουργούσε άψογα, ενώ και η πλοκή παρουσίαζε μια εξέλιξη. Στο δωδέκατο τεύχος, όμως, γίνεται μια στροφή 180 μοιρών, με τον Bendis να ολοκληρώνει το comic με ένα απογοητευτικό κλείσιμο. Από το κακοστημένο 4th wall breaking του Mephisto και το ανούσιο κίνητρό του, μέχρι την εγκυμοσύνη της Perera, ως ένα από τα πιο κλισέ “plot twists” που έχει γράψει ο συγγραφέας.

Σανίδα σωτηρίας αποτελεί η επιτυχημένη συνεργασία Maleev και Hollingsworth, σε σχέδιο και χρώματα αντίστοιχα, η οποία συνεχίζει να προσφέρει υπέροχα panels, με έναν επιβλητικό και παράλληλα ψυχεδελικό τόνο, που, περιέργως πως, ταιριάζει στον χαρακτήρα.