Detective Comics #965

Η “αποκατάσταση” του Tim Drake
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Detective Comics #965

WriterJames Tynion IVArtistEddy BarrowsPublisherDC Comics

Όταν η DC αποφάσισε να εφαρμόσει ένα ολικό reboot στους τίτλους της και δημιούργησε το New 52, θυσίασε αρκετούς από τους fan favorite χαρακτήρες της, προκειμένου να σμικρύνει χρονικά το continuity. Μεταξύ των θυμάτων αυτής της κίνησης, βρέθηκε και ο τρίτος Robin, Tim Drake, με το παρόν τεύχος να έχει σκοπό να τον επαναφέρει στην ιστορία του DC Universe.

Έτσι, ένα μεγάλο μέρος του τεύχους καταλαμβάνεται από flashbacks, επενδυμένα με μπόλικη νοσταλγία, προκειμένου να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νεότεροι, για το πως ο χαρακτήρας βρέθηκε στο πλευρό του Σκοτεινού Ιππότη. Παράλληλα, μια επιτηδευμένη εμφάνιση στο τεύχος αυτό πραγματοποιεί και ο Mr Oz, προκειμένου να δώσει και μια meta-σφραγίδα και να επισημάνει πως το story arc αυτό είναι σημαντικό για το μυστήριο του Rebirth. Είναι, όμως ένα τεύχος γεμάτο με αναφορές σε plot points και continuity που αρκετοί αναγνώστες θα δυσκολευτούν να αναγνωρίσουν.

Η ομάδα που βρίσκεται πίσω από το artwork του τίτλου, προσφέρει ένα αξιοπρεπές, ρεαλιστικό και πολύχρωμο αποτέλεσμα, όχι όμως κάτι εντυπωσιακό. Το επίκεντρο του τεύχους, εξάλλου, είναι το γεγονός της αποκατάστασης του Robin, και έτσι η ποιότητα, τόσο του σεναρίου όσο και του σχεδίου, ενδεχομένως να βρίσκεται σε δεύτερη μέρα. Όμως, με τους προβολείς να είναι στραμμένοι σε πιο hyped τίτλους όπως το DARK NIGHTS:METAL και το DOOMSDAY CLOCK, η αποκατάσταση του Tim Drake, καταλήγει τελικά να μην είναι τόσο ουσιώδης, με όσα συμβαίνουν παράλληλα στο DC Universe.