Στο Ρυθμό Των Κόμικς

Εργαστήρια comics στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής

Η Comicdom Press και η Athens Comics Library συνεργάζονται με τη Μουσική Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής, και παρουσιάζουν μια σειρά από εργαστήρια comics για παιδιά και εφήβους. Μάθετε λεπτομέρειες στο Δελτίο Τύπου.

Στο Ρυθμό Των Κόμικς

Εργαστήρια κόμικς στη Μουσική Βιβλιοθήκη, σε συνεργασία
με την Comicdom Press & την Athens Comics Library

Μουσική Χρονομηχανή
για παιδιά 7-12 ετών

Μια αφηγήτρια και μια δημιουργός κόμικς συναντιούνται για να παρουσιάσουν ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό εργαστήριο που συνδυάζει μοναδικά τη μουσική με τον λόγο και την εικόνα.

Σε κάθε συνάντηση τα παιδιά ταξιδεύουν σε έναν διαφορετικό μουσικό προορισμό με τη βοήθεια της εικονογραφημένης αφήγησης.

Στο τέλος του εργαστηρίου τα παιδιά γίνονται τα ίδια δημιουργοί και φτιάχνουν τα δικά τους κόμικς.

Αφηγήτρια Βασιλεία Βαξεβάνη
Δημιουργός κόμικς Δήμητρα Αδαμοπούλου
Σε συνεργασία με την Comicdom Press & την Athens Comics Library

Κυριακή 29 Οκτωβρίου, 11:00
Ταξίδι στην Ινδία

Ένα ταξίδι στη μακρινή χώρα της Ανατολής με την τεράστια μουσική παράδοση και τους περιπετειώδεις μύθους. Στο εργαστήρι αυτό τα παιδιά θα διδαχθούν τα βασικά για τα καρέ και τα μπαλονάκια στα κόμικς.

Κυριακή 19 Νοεμβρίου, 11:00
Στραβίνσκι

Ένα ταξίδι στο χρόνο και τον τόπο θα κάνουν τα παιδιά για να γνωρίσουν τον ξεχωριστό αυτό συνθέτη, τη ζωή και το έργο του. Ο μεγάλος ρώσσος συνθέτης επηρεάστηκε και επηρέασε τον εξπρεσιονισμό μέσα από τη στενή φιλία αλλά και συνεργασία με τον ίδιο τον Πικάσο. Η αγάπη του για την τέχνη γενικότερα, για τη ζωγραφική αλλά και τη λογοτεχνία θα είναι η έμπνευση για να μάθουν τα παιδιά βασικές αρχές σχεδίου.

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, 11:00
Όπερα

Ταξίδι στην Ιταλία, την πατρίδα της όπερας, θα κάνουν τα παιδιά το Δεκέμβριο. Θα περιπλανηθούν στους ήχους του Μότσαρτ και του Βέρντι, θα δουν γνωστές όπερες να γίνονται κόμικς και θα μάθουν τη βασική δομή μιας ιστορίες σε τρεις πράξεις.

Επιπλέον παραστάσεις στις 13:00 εφόσον συμπληρωθεί ο αριθμός των παιδιών στις 11:00

Πολυχώρος
Διάρκεια προγράμματος: 90′
Τιμή εισιτηρίου € 10 www.ticketservices.gr
Έναρξη προπώλησης 25 Σεπτεμβρίου

Κόμικς Σε Playlist
για εφήβους

Με όχημα τα κόμικς πραγματοποιείται ένα ταξίδι σε διαφορετικά μουσικά είδη. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα μυστικά της τέχνης των κόμικς και παράλληλα να εξερευνήσουν τη σύνδεση της μουσικής με την εικόνα.

Μια αφηγήτρια εξιστορεί στιγμιότυπα της παγκόσμιας μουσικής ιστορίας, ενώ ταυτόχρονα μια δημιουργός κόμικς παρουσιάζει διαφορετικές τεχνικές. Στο τέλος κάθε συνάντησης οι συμμετέχοντες δημιουργούν τα δικά τους κόμικς.

Αφηγήτρια Βασιλεία Βαξεβάνη
Δημιουργός κόμικς Δήμητρα Αδαμοπούλου
Σε συνεργασία με την Comicdom Press & την Athens Comics Library

Κυριακή 15 Οκτωβρίου
15:00
Hip Hop

Στην καρδιά της Νέας Υόρκης, στο Bronx, γεννιέται ένα νέο είδος μουσικής που θα αλλάξει τον κόσμο: η hip hop. Τις αρχές, τους πρωταγωνιστές και τα κλασικά πια κομμάτια της hip hop θα ερευνήσουμε μαζί με τους συμμετέχοντες. Οι ιστορίες αυτές θα είναι η αφορμή για να μάθουμε τις βασικές αρχές των κόμικς σε ένα εισαγωγικό μάθημα.

Κυριακή 5 Νοεμβρίου
15:00
Pop

Από το rock’n’roll ως την ιαπωνική j-pop, η pop είναι πάντα στο προσκήνιο. Θα την βάλουμε και εμείς στο προσκήνιο και θα γίνει η αφορμή για να μάθουμε πως να φτιάχνουμε manga, τα ιδιαίτερα ιαπωνικά κόμικς.

Κυριακή 26 Νοεμβρίου
15:00
Metal

Και αν σας λέγαμε ότι η metal rock έχει επηρεαστεί από την κλασική μουσική; Και όμως είναι αλήθεια. Το παρελθόν και το παρόν σε έναν εκρηκτικό συνδυασμό με φοβερές ιστορίες, θρυλικές μπάντες και φανατικό κοινό. Παράλληλα, θα μάθουμε τις βασικές αρχές σκηνοθεσίας ενός κόμικ.

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου
15:00
Από τον Puccini στους The Who

Από την κλασική όπερα ως την ροκ όπερα και από την Turandot ως το The Rocky Horror Show, θα κάνουμε ένα ταξίδι στο μοναδικό αυτό θεατρικό είδος και τις πιο σπουδαίες στάσεις του. Ταυτόχρονα, θα μάθουμε πώς δομείται μια ιστορία με αρχή, μέση και τέλος μέσα από τις τρεις πράξεις ενός θεατρικού έργου.

Πολυχώρος
Διάρκεια προγράμματος: 90′
Τιμή εισιτηρίου: €10 www.ticketservices.gr
Έναρξη προπώλησης 25 Σεπτεμβρίου

 

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ticketservices, Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Δε-Πα, 9:00-17:00, Σα 10:00-14:00
Εκδοτήριο Βιβλιοθήκης στο Μέγαρο Μουσικής, Δε-Πα & Κυ, 10:00-16:00
Ηλεκτρονικές αγορές: www.ticketservices.gr. Τηλεφωνικές αγορές 210-7234-567
Πληροφορίες την ημέρα των προγραμμάτων στο 210-7282-554

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ, Cosmotetv, Tρίτο πρόγραμμα, Αθήνα 9.84, naftemporiki.gr, clickatlife.gr, monopoli.gr, art&life.gr, skywalker.gr, ploigos, infokids.gr, talk, elamazi.gr

Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα 11521
Τ 210-7282-778
www.mmb.org.gr
library@megaron.gr