Kingsman: The Golden Circle

Το Kingsman επιστρέφει (και ο Colin Firth επίσης)!

Ας ετοιμάσει κάποιος μια βότκα μαρτίνι, γιατί ένας πολύ γνώριμος κατάσκοπος έχει επιστρέψει στην μεγάλη οθόνη και θα την χρειαστεί. Όχι, δεν εννοώ τον Bond, αλλά τον Eggsy! (Τί εννοείτε ”ποιος είναι αυτός;”)

Στην αρχή του GOLDEN CIRCLE, βλέπουμε τον Eggsy να έχει τη ζωή που πάντα ονειρευόταν: είναι ένα από τα καλύτερα μέλη της οργάνωσης, παίζει ξύλο με τους κακούς και μένει με την πριγκίπισσα που γνώρισε στην πρώτη ταινία. Παρ’ όλα αυτά, σύντομα έρχονται τα πάνω-κάτω, καθώς η οργάνωση Kingsman καταστρέφεται και σχεδόν κάθε μέλος της δολοφονείται. Για να αντιμετωπίσουν τα σχέδια της σατανικής Poppy (μπορεί να την λένε έτσι, αλλά είναι αρκετά σατανική, πιστέψτε με), ο Eggsy και ο Merlin θα πρέπει να συμμαχήσουν με τους Αμερικανούς συναδέλφους τους, τους Statesman. Στο ταξίδι τους, θα συναντήσουν ένα γνώριμο πρόσωπο από το παρελθόν, αρκετούς αντιπάλους και, φυσικά, πολλούς celebrities – από τον Channing Tatum έως τον Jeff Bridges.

Το GOLDEN CIRCLE είναι περίπου ότι θα περίμενε κάποιος από ένα sequel του KINGSMAN: THE SECRET SERVICE, καθώς περιέχει άπλετη “καρτουνίστικη” δράση, over the top χαρακτήρες, έξυπνο black χιούμορ, τραγούδια από τα 70s και κατασκοπικά μαραφέτια. Επιπλέον, η πλοκή θυμίζει, σε γενικές γραμμές, αυτήν της πρώτης ταινίας: ένας μεγαλομανής κακός επιχειρεί να καταστρέψει τον κόσμο, με τα μέλη της Kingsman να καλούνται να τον σταματήσουν. Το sequel, λοιπόν, ακολουθεί την ίδια επιτυχημένη συνταγή, χωρίς όμως να φαντάζει φτηνή αντιγραφή της πρώτης ταινίας. Σε αυτό βοήθησε, κυρίως, ο γρήγορος ρυθμός με τον οποίο κινείται η ταινία, η εξαιρετική χημεία μεταξύ των κεντρικών πρωταγωνιστών, αλλά και οι (λιγοστές σε αριθμό) καλές ανατροπές και συγκινητικές σκηνές.

Τα πιο αδύναμα σημεία της ταινίας είναι όσα αφορούν τους πράκτορες της Statesman. Ο Channing Tatum, η Halle Berry, ο Jeff Bridges και ο Pedro Pascal έχουν περιορισμένο screen time, με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνουν να ξεχωρίσουν. Αυτό, φυσικά, δεν δημιουργεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, καθώς ο Taron Egerton, ο Mark Strong, αλλά και ο Colin Firth, ο οποίος επιστρέφει για το sequel, παρά τον θάνατο του χαρακτήρα του στο SECRET SERVICE, καταφέρνουν να καλύψουν όσα κενά αφήνουν οι πρώτοι. Αν και η ιδέα της επανεμφάνισης του Firth (την οποία, μάλιστα, έχουν spoilαρει και όλα τα trailers, αλλά και εγώ ο ίδιος στον υπότιτλο αυτής της κριτικής) δεν με ενθουσίασε, πρέπει να παραδεχτώ ότι το sequel δεν θα ήταν ίδιο χωρίς αυτόν.

Με λίγα λόγια, το δεύτερο KINGSMAN είναι μια ωραία ταινία δράσης, της οποίας το ύφος θυμίζει αυτό της αρχικής. Παρ’ όλο που, στο σύνολό της, δεν φτάνει την ποιότητα του SECRET SERVICE, είναι ένα απολαυστικό φιλμάκι, το οποίο καταφέρνει να εκπλήξει και να εντυπωσιάσει σε ορισμένες σκηνές. Οι fans της πρώτης ταινίας, αλλά και του συγκεκριμένου είδους, δεν πρέπει να την χάσουν!