Nightwing #29

Περισσότερο "Game Of Thrones" παρά tie-in του METAL
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Nightwing #29

WriterTim SeeleyArtistPaul PelletierPublisherDC Comics

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά εμένα το METAL μου φαίνεται ως το πιο cool πράγμα που έχει εκδώσει η DC την τελευταία δεκαετία. Εξάλλου, μας έχει ήδη χαρίσει αρκετές αξιομνημόνευτες σκηνές και μερικά καλά τεύχη. Δυστυχώς, το NIGHTWING #29 δεν εμπίπτει στην παραπάνω κατηγορία.

Συνεχίζοντας την ιστορία που ξεκίνησε στο TEEN TITANS #12, η “Αντίσταση” του Gotham οργανώνεται, καθώς μια ετερόκλητη ομάδα χαρακτήρων καλείται να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχουν προκύψει, μετά τις πρόσφατες ενέργειες του Batman. Συγχρόνως, τα υπόλοιπα μέλη των Teen Titans και της Suicide Squad βρίσκονται σε δυσχερή θέση, καθώς πρέπει να αντιμετωπίσουν έναν στρατό από αιμοβόρους Robins.

Το πρόβλημα είναι πως το τεύχος δεν μοιάζει με tie-in του METAL, αλλά του GAME OF THRONES. Εξάλλου, όπως γράφει και το εξώφυλλο “Winter is here”. Και πράγματι, ο Mr. Freeze είναι φτυστός ο Night King, ενώ οι ήρωές μας ανακαλύπτουν ένα κρησφύγετο του Court of Owls και προμηθεύονται πανοπλίες και σπαθιά. Και από εκεί και πέρα, αρχίζει η μάχη. Απλά, αυτή η μάχη εκτιμώ πως θα έπρεπε να προβάλλεται από το HBO και όχι να βρίσκεται σε comic της DC.

Αυτό που πιθανόν να ξεκίνησε ως “φόρος τιμής”, καταλήγει να είναι ένα τραβηγμένο και βαρετό rip-off. Μόνο θετικό, το σχέδιο του Pelletier το οποίο, χωρίς να ξεφεύγει από τα προβλεπόμενα, διατηρεί σε αρκετά καλά επίπεδα τη δράση του τεύχους.

Αν είστε φανατικοί του GoT, πιθανόν να απολαύσετε αρκετά το τεύχος. Οι υπόλοιποι, αγνοήστε τα λοιπά tie-ins και συγκεντρωθείτε στη βασική ιστορία του κυρίου Snyder.