NYCC 2017 DC Comics News

Crossovers, αναβιώσεις και 1000 Action Comics!

Η DC Comics μαζί με την Milestone Media αποκάλυψαν τους πρώτους τίτλους που θα κυκλοφορήσουν, ως αποτέλεσμα της αναγεννημένης συνεργασίας τους. Επιστρέφουν στο αναγνωστικό κοινό οι χαρακτήρες του Dakota Universe της Milestone, στα πλαίσια μίας νέας συνεργασίας με την ονομασία EARTH M, που θα ξεκινήσει την άνοιξη του 2018. Εκτός από κλασικούς χαρακτήρες, όπως οι Icon, Static Shock και Rocket, θα γνωρίσουμε και καινούργιους.

Η αρχή του imprint θα γίνει με τον βασικό τίτλο, MILESTONE, του δημιουργικού διδύμου του BLACK PANTHER, Reginald Hudlin και Ken Lashley, ο οποίος θα θέσει τα θεμέλια για την επαναφορά των κλασικών χαρακτήρων των 90s, μέσω της σύστασης του σύμπαντος της Earth M. Θα ακολουθήσουν τρεις τίτλοι που θα συγγράφει ο Hudlin, το STATIC SHOCK σε σχέδιο Kyle Baker, το LOVE ARMY και το EARTH M, με τη συνεργασία της Alice Randall, καθώς και το DUO σε σενάριο Greg Pak και σχέδιο Jim Lee. Εκτός από το LOVE ARMY, θα υπάρχει και μία ακόμη σειρά, που θα απευθύνεται κυρίως σε θηλυκούς αναγνώστες, το AMBER.

Ο Jeff Lemire ανακοίνωσε μέσω twitter πως θα αναβιώσει την βραχύβια υπερηρωική παρωδία της δεκαετίας του ’60, INFERIOR FIVE. Θα έχει βοηθό στο σενάριο τον Keith Giffen, ενώ θα αναλάβει ο ίδιος και το σενάριο και το σχέδιο.

Το 2018, ξεκινάει crossover ανάμεσα στο DCU και το Young Animal imprint, με την ονομασία MILK WARS. Θα είναι εβδομαδιαίο και θα αποτελείται από τα εξής: JUSTICE LEAGUE/DOOM PATROL SPECIAL, SHADE, THE CHANGING GIRL/WONDER WOMAN SPECIAL, MOTHER PANIC/BATMAN SPECIAL, CAVE CARSON/SWAMP THING SPECIAL και DOOM PATROL/JUSTICE LEAGUE SPECIAL.

Τον Μάρτιο, το ACTION COMICS θα είναι το πρώτο υπερηρωικό comic που θα τα χιλιάσει. Κατά τη διάρκεια panel στο Con, οι Dan DiDio και Jim Lee ανακοίνωσαν πως οι εορτασμοί θα είναι άκρως διθυραμβικοί, καθώς η κυκλοφορία του τεύχους συμπίπτει με τα 80α γενέθλια του Superman. Επρόκειτο να κυκλοφορήσει hardcover βιβλίο που θα επισκέπτεται τις σημαντικότερες στιγμές του ανθρώπου από ατσάλι, ενώ θα περιέχει και αδημοσίευτη ιστορία των δημιουργών του, από τη δεκαετία του ’40.

Όσον αφορά στο ίδιο το τεύχος, θα είναι special και oversized, σε σενάριο Pete Tomasi και Dan Jurgens, με τη συνοδεία ενός all-star talent line-up στις back-up stories, συμπεριλαμβανομένων του Geoff Johns και του Richard Donner, σκηνοθέτη της ταινία SUPERMAN του 1978. Φυσικά, όλα αυτά θα συνοδευτούν από αναμνηστικό logo.