Mother Panic #11

Αργό και ατμοσφαιρικό
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Mother Panic #11

WriterJody HouserArtistShawn CrystalPublisherDC Comics (Young Animal)

Η Violet αντιμετωπίζει πάλι τα φαντάσματα του παρελθόντος της, αυτή τη φορά σε πιο απτή μορφή. Η προδοσία της Lucy, μιας παλιάς αγαπημένης της από το Gather house, στα μαθητικά τους χρόνια, φαίνεται να έχει στιγματίσει την Violet αρκετά, ώστε να την κρατάει σε επιφυλακή απέναντι στην αινιγματική γυναίκα, αλλά ο ανεκπλήρωτος της έρωτας για εκείνη δεν την αφήνει να δει τα πράγματα εντελώς καθαρά. Εν τω μεταξύ, ο Dom κάνει μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Otis για την μητέρα της Violet.

Το ενδέκατο τεύχος του MOTHER PANIC είναι αρκετά αργό και ατμοσφαιρικό. Η Violet, που, ούτως ή άλλως, είναι μονίμως στα όρια κάποιας κρίσης, τώρα φαίνεται να την πλησιάζει απειλητικά, καθώς η προδοσία της Lucy γίνεται ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο για την ζωή της πρωταγωνίστριας, που φαίνεται όλο και πιο ευάλωτη και εύθραυστη.

Το σχέδιο του Crystal είναι ατμοσφαιρικό, χωρίς να βαραίνει την ιστορία και θυμίζει περασμένα μεγαλεία της Gotham, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το storytelling του καλλιτέχνη είναι από τα πολύ δυνατά χαρτιά του τίτλου, γεγονός που φαίνεται ιδιαίτερα στις σελίδες με flashbacks από τα χρόνια στο Gather house, με το στήσιμο της σελίδας να δίνει την αίσθηση της αποσπασματικής και συγκεχυμένης ανάμνησης.

Συνολικά, το MOTHER PANIC είναι ένας τίτλος αρκετά ελπιδοφόρος, αλλά και αρκετά άνισος στον ρυθμό και το στόχο της ιστορίας. Κάπως, όμως, σε αυτό το τεύχος, φαίνεται να αποκτά μια πιο σταθερή (και creepy) γραμμή.