Spirits Of Vengeance #1

Αν ψάχνετε υπερφυσικές ιστορίες, καλύτερα διαβάστε DC...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Spirits Of Vengeance #1

WriterVictor GischlerArtistDavid BaldeónPublisherMarvel Comics

Ομολογώ πως περίμενα το SPIRITS OF VENGEANCE, κυρίως επειδή είναι ένα από τα ελάχιστα νέα comics που κυκλοφορεί η Marvel. Το τεύχος ξεκινά καλά, καθώς ένας ετοιμοθάνατος προσεγγίζει τον Johnny Blaze, για να του δώσει την ασημένια σφαίρα που τον χτύπησε, ζητώντας του να την παραδώσει στον Hellstrom. Αυτός ακολουθεί τις οδηγίες του και οι δυο τους ξεκινούν να λύσουν ένα μυστήριο, το οποίο – όπως πιθανόν να υποπτεύεστε – απειλεί την ίδια την ύπαρξη του κόσμου.

Το πρόβλημα είναι ότι το τεύχος μοιάζει περισσότερο με teaser, καθώς δεν μαθαίνουμε τίποτα για το τι συμβαίνει πραγματικά, τι διακυβεύεται και ποιοι είναι οι villains. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι από μια ομάδα τεσσάρων ηρώων, στο τεύχος πρωταγωνιστούν μόνο οι δύο, ενώ ο Blade εμφανίζεται στην τελευταία σελίδα. Για να μην αρχίσω να γκρινιάζω για το ότι δεν υφίσταται υποψία continuity, αφού τελευταία φορά που είδαμε τον Hellstorm, έκανε παρέα με τον Baron Zemo και την Madame Masque, ενώ επίσης κανείς δεν μας εξηγεί γιατί ξαφνικά συμπεριφέρεται σαν τον Lucifer της Vertigo. Από την άλλη, το σχέδιο είναι τελείως άνισο, καθώς καλοδουλεμένα panels μπλέκονται με κάποια αρκετά τσαπατσούλικα, που, σ’ εμένα τουλάχιστον, μοιάζουν περισσότερο με κουνημένη φωτογραφία.

Στην ουσία, βέβαια, το πρώτο τεύχος του SPIRITS OF VENGEANCE δεν είναι κακό. Απλά υποφέρει από το βασικό πρόβλημα που έχουν σχεδόν όλα τα comics της Marvel: είναι υπερβολικά decompressed με αποτέλεσμα να καταλήγει αδιάφορο. Και ειδικά όταν μιλάμε για ένα limited series 5 τευχών, αυτό δεν αφήνει και πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.