The Gifted S01E02

rX
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

The Gifted

Season/EpisodeS01E02 WriterMatt Nix DirectorBryan Singer CastStephen Moyer, Amy Acker, Sean Teale, Natalie Alyn Lind, Percy Hynes White, Coby Bell, Jamie Chung, Blair Redford, Emma Dumont NetworkFox

Το δεύτερο επεισόδιο του THE GIFTED κρατά τον ρυθμό που είχε το πρώτο και αποδεικνύει ότι αυτή η σειρά “το έχει”.

Η αλληγορία για τον ρατσισμό και τις διακρίσεις, που με έκαναν να αγαπήσω τους X-Men όσο λίγα superhero comics, είναι το κεντρικό στοιχείο αυτής της σειράς. Μάλιστα, οι δημιουργοί επικαιροποίησαν το μήνυμα, εντάσσοντας και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη – ένα κεντρικό θέμα για την κοινωνία των ΗΠΑ – στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μεταλλαγμένοι.

Θα έλεγε κανείς ότι το πρόβλημα σε αυτό του επεισοδίου – η Blink είναι άρρωστη και δεν μπορεί να ελέγξει τα portals που ανοίγει – θα ήταν κάπως βαρετό. Και όμως, ανέδειξε τις δυνάμεις των άλλων ηρώων, κυρίως της καινούριας έφηβης μεταλλαγμένης μας, και κατάφερε να αναπτύξει τις σχέσεις μεταξύ των ηρώων, καθώς παλεύουν για επιβίωση και ελευθερία, και έδωσε βάθος στην ίδια την Blink.

Εξαιρετικό και το plotline της Polaris, που βρίσκεται έγκυος στη φυλακή και καλείται να αντιμετωπίσει την μη-μεταλλαγμένη αρχηγό των φυλακών, σε μια σκηνή που δεν διστάζει να είναι σκληρή και απάνθρωπη.

Σενάριο, διάλογοι, ρυθμός και ερμηνείες, είναι όλα σε άριστο επίπεδο και κάνουν αυτή τη σειρά να σκαρφαλώνει όλο και περισσότερο στην εκτίμησή μου. Για μία ακόμη φορά, σας την προτείνω και περιμένω τα δικά σας σχόλια.