Δέκα Λόγοι Που Αγαπάμε Τον Tim Drake!

Και δεν είναι μόνο η στολή του Red Robin!

Ο Tim Drake ήταν ένας από τους χαρακτήρες που δεν είχαν και την καλύτερη μεταχείριση κατά τη διάρκεια του New 52, καθώς, στο μεγαλύτερο μέρος της πορείας του, συμπεριφερόταν εντελώς διαφορετικά από τον χαρακτήρα που ήξεραν οι fans πριν από το FLASHPOINT. Το back story του είχε διαφοροποιηθεί σε υπερβολικό βαθμό, ουσιαστικά δημιουργώντας έναν καινούργιο χαρακτήρα, από τον οποίο έλειπε ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του Tim Drake που τον κάνουν να ξεχωρίζει. Κι αυτό είναι η σημασία που δίνει στις σχέσεις του, είτε αυτές αφορούν στην οικογένεια του, τους φίλους του, ή τον μέντορα του.

Σε έναν κόσμο όπου οι περισσότεροι ήρωες χαρακτηρίζονται από τα τραύματά τους, η μοναδικότητα του Tim, εκτός από την υψηλή νοημοσύνη του, είναι και το γεγονός ότι κανείς δεν τον επέλεξε για να γίνει Robin. Η απόφαση να γίνει ήρωας ήταν όλη δική του και δεν προήλθε από κάποιο τραυματικό γεγονός, αλλά ήταν αποτέλεσμα συνειδητής επιλογής και προσεκτικής σκέψης. Πόσοι υπερήρωες μπορούν να καμαρώσουν για κάτι τέτοιο;

Γι αυτόν, αλλά και για πολλούς άλλους λόγους, που θα δούμε παρακάτω, έχει δημιουργηθεί ένας συγκρατημένος ενθουσιασμός για την επιστροφή του τρίτου Robin στο post-REBIRTH DC Universe, μετά από την πολύμηνη απαγωγή του από τον Οz. Στην πραγματικότητα, αυτό που περιμένουμε είναι η επιστροφή του Robin με τον οποίο μεγαλώσαμε, τη δεκαετία του ’90, και τον οποίο είδαμε να μεγαλώνει και να ωριμάζει στις αρχές της νέα χιλιετίας, φθάνοντας μέχρι το καλογραμμένο και σκοτεινό Red Robin, που αναγκαστικά ακυρώθηκε με την έλευση του New 52.

Kαι δεν είναι η νοσταλγία για τα 90s (που δεν ήταν πάντοτε ιδανικά – ιδιαίτερα στα comics) που επιβάλλει την επιστροφή του παλιού καλού Tim, αλλά το πόσο εξαιρετικός χαρακτήρας ήταν τότε. Δέκα λόγοι μόνο αρκούν για να το αποδείξουν.

10

Οι ηγετικές του ικανότητες

Αν όλα τα αφεντικά του κόσμου ήταν σαν το Tim Drake, ο κόσμος θα είχε λιγότερους εκνευρισμένους και καταπιεσμένους ανθρώπους. Ο Tim ανέλαβε την ηγεσία των Teen Titans όταν ο Dick Grayson μεγάλωσε και θέλησε να ακολουθήσει το δικό του μονοπάτι. Αρχικά, ακολουθούσε τον Cyborg και τη Starfire, ως μεγαλύτερους του, αλλά σύντομα χρησιμοποίησε το ταλέντο του στο να εμπνέει εμπιστοσύνη στους υπόλοιπους νεαρούς ήρωες και αναδείχθηκε σε αρχηγό τους.

Και πραγματικά, τα κατάφερε θαυμάσια, καθώς ήταν ικανός να παραμένει ψύχραιμος, ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές, χωρίς όμως να χάνει την συναισθηματικότητα του, ή το χιούμορ του. Για τους υπόλοιπους Teen Titans, ο Tim ήταν κάποιος στον οποίο μπορούσαν να βασιστούν και προσπαθούσε πάντοτε να είναι δίκαιος, χωρίς να γίνεται σκληρός. Η εποχή που ήταν μέλος των Teen Titans δεν ήταν τυχαία μια από τις ποιοτικά καλύτερες για τον τίτλο, όσον αφορά την pre-FLASHPOINT εποχή.

#10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1