Detective Comics #966

Παράλληλοι βίοι
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Detective Comics #966

WriterJames Tynion IVArtistEddy BarrowsPublisherDC Comics

Στο δεύτερο μέρος του “A Lonely Place Of Living”, καθώς οι δύο Tim Drakes προσπαθούν να ξεφύγουν από τη φυλακή του Mr Oz, βλέπουμε το διαφορετικό timeline και τις επιλογές του Tim Drake/Batman, με τον αντίστοιχο Red Robin να αμφιβάλλει και να διαφωνεί με τον… εαυτό του. Μετά από μια σύντομη και επιδέξια μάχη με τον Doomsday, οι πρωταγωνιστές επιστρέφουν στην τωρινή Gotham, όπου αποκαλύπτεται και η πραγματική σύνδεση που έχουν μεταξύ τους.

Έπειτα από την επαναφορά του pre-New 52 origin του χαρακτήρα, ο Tynion προχωρά στο να εξερευνήσει τον ψυχισμό του Drake, με ένα ιδιαίτερα έξυπνο τρόπο – παραθέτει έναν Batman, όπως τον έχουμε γνωρίσει στο “Titans Tomorrow” του Geoff Johns, που αντικατοπτρίζει τη σκοτεινή πλευρά του, χωρίς ηθικούς φραγμούς, σε έναν ρόλο που θέλει και δεν θέλησε ποτέ να αναλάβει. Μέσα, λοιπόν, από τη λογομαχία των δύο, ο συγγραφέας παρουσιάζει συγχρόνως ένα πιστευτό μελλοντικό σενάριο για όλους τους Robins, και ένα εσωτερικό ταξίδι του Tim, επιδεικνύοντας τόσο τις γνώσεις του πάνω στους χαρακτήρες, όσο και την ικανότητά του να τους εξελίξει.

Το DETECTIVE COMICS, μέχρι στιγμής, έχει υπάρξει πολύ τυχερό στο θέμα του artwork και αυτό το τεύχος δεν αποτελεί εξαίρεση. Οι Eddy Barrows και Adriano Lucas, σε σχέδιο και χρώματα αντίστοιχα, κάνουν εξαιρετική δουλειά, συνδυάζοντας τη λεπτομέρεια με την σκοτεινή παλέτα, κυρίως στις τελευταίες σελίδες.

Ένα από τα καλύτερα τεύχη του post Rebirth τίτλου, από ένα ικανότατο creative team.