The Flash S04E1

The Flash Reborn
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

The Flash

Season/EpisodeS04E1 WritersTodd Helbing, Eric Wallace, Andrew Kreisberg, Greg Berlanti, Geoff Johns DirectorGlen Winter CastGrant Gustin, Danielle Panabaker, Carlos Valdes, Jesse L. Martin, Keiynan Lonsdale, Candice Patton NetworkThe CW

Παρά τις θερμοκρασίες που δείχνει το θερμόμετρο, το Φθινόπωρο είναι πλέον εδώ και μαζί του επέστρεψαν και οι σειρές που μας κρατούν συντροφιά τις κρύες νύχτες του Χειμώνα. Μετά από μια αδιαμφισβήτητα μέτρια τρίτη σεζόν, ξεκινά ο τέταρτος κύκλος του THE FLASH, με τον Barry Allen να λείπει, αφού στο φινάλε του προηγούμενου κύκλου, τον είδαμε να εισέρχεται μέσα στο Speed Force.

Όποιος περίμενε πως η σειρά θα χρησιμοποιούσε αυτή την ευκαιρία για να χτίσει σασπένς γύρω από τη μεγάλη επιστροφή του πρωταγωνιστή, θα απογοητευτεί, καθώς ο Barry επιστρέφει αρκετά γρήγορα, αλλά όχι χωρίς να έχει υποστεί τις συνέπειες της παραμονής του στο Speed Force. Ο Flash δεν αναγνωρίζει κανέναν, ξεστομίζει ασυναρτησίες και φαίνεται, ανά φάσεις, να χάνει τον έλεγχο των δυνάμεων του. Όλα αυτά θα ξεπεραστούν με έναν τελείως απογοητευτικό και προβλέψιμο τρόπο, που φανερώνει πως τα προβλήματα του προηγούμενου κύκλου είναι ακόμη εδώ. Παράλληλα, ο βασικός villain είναι επιεικώς αδιάφορος, ενώ οι διάλογοι αποτυγχάνουν να τραβήξουν το ενδιαφέρον.

Φυσικά, υπάρχουν και θετικά, καθώς εφέ και μάχες κινούνται σε καλά επίπεδα, το μυστήριο της επιστροφής του Barry φαίνεται πως θα προσδώσει κάποιο ενδιαφέρον στη σειρά, ενώ ο αληθινός villain, με μια πρώτη ματιά, φαντάζει αρκετά απειλητικός. Όμως, το THE FLASH δεν καταφέρνει να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες, καθώς το πρώτο επεισόδιο δεν ξεχωρίζει από τον σωρό και σίγουρα δεν καταφέρνει να γυρίσει σελίδα, αφήνοντας πίσω το κακό πρόσφατο παρελθόν.

Ας ελπίσουμε πως η σειρά στην πορεία θα ξαναβρεί ρυθμό και θα καταφέρει να επιστρέψει στα υψηλά επίπεδα των πρώτων δύο κύκλων.