Arrow S06E01

Fallout
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Arrow

Season/EpisodeS06E01 WritersMarc Guggenheim, Wendy Mericle, Greg Berlanti, Andrew Kreisberg DirectorJames Bamford CastStephen Amell, David Ramsey, Willa Holland, Emily Bett Rickards, Paul Blackthorne, Katie Cassidy, Manu Bennett, Rick Gonzalez, Echo Kellum, Juliana Harkavy NetworkThe CW

Το ARROW ήταν η σειρά που ουσιαστικά δημιούργησε το σύγχρονο τηλεοπτικό σύμπαν της DC, καθώς αποτέλεσε τη βάση πάνω στην οποία το CW έχτισε το υπερηρωικό του πρόγραμμα. Τους δύο δυνατούς πρώτους κύκλους ακολούθησαν δύο πολύ κατώτεροι, που απομάκρυναν πολλούς οπαδούς από τη σειρά, όμως ο 5ος κύκλος κατάφερε να αντιστρέψει το κλίμα και να αποδείξει πως το ARROW έχει ακόμη λόγο ύπαρξης.

Ύστερα, λοιπόν, από το δραματικό φινάλε, το οποίο αποτέλεσε ένα από τα καλύτερα επεισόδια που έχουμε δει στη σειρά, η νέα σεζόν αρχίζει με τους πρωταγωνιστές μας να αντιμετωπίζουν την Black Siren και τους μισθοφόρους πολεμιστές της, ενώ παράλληλα ξεδιπλώνονται τα γεγονότα των τελευταίων μηνών. Έτσι, μαθαίνουμε πως ο Oliver πλέον ζει με τον William, ένα μέλος της ομάδας είναι σε κώμα, ενώ ένα άλλο δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει τα γεγονότα του Lian Yu. Όμως, η επιλογή των flashbacks αποτυγχάνει να δημιουργήσει τα επιδιωκόμενα συναισθήματα, ενώ το συνολικό αποτέλεσμα, χωρίς σε καμία περίπτωση να θυμίζει απογοητεύσεις του 3ου και 4ου κύκλου, δεν καταφέρνει να ανταπεξέλθει στο cliffhanger του Μαΐου.

Αυτό οφείλεται στο ότι οι συνέπειες των πρόσφατων γεγονότων είναι σχετικά μικρές και πλήρως αδιάφορες για το κοινό, αφού οι δημιουργοί φαίνεται να φοβήθηκαν να πάρουν το ρίσκο και να “ταρακουνήσουν” λίγο τα πράγματα. Το αποτέλεσμα είναι ένα αποδραματοποιημένο, μέτριο επεισόδιο, που δεν ξεφεύγει από τα προβλεπόμενα ενώ το – ήδη χιλιοειπωμένο – φινάλε και οι προοπτικές που ανοίγει, προσωπικά, μου δημιουργούν ανησυχίες για την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η νέα σεζόν.