4 Kids Walk Into A Bank #5

Ένα φινάλε αντάξιο της σειράς έως τώρα!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

4 Kids Walk Into A Bank #5

WriterMatthew RosenbergArtistTyler BossPublisherBlack Mask Studios

Εκδόθηκε, τελικά, μετά από αρκετούς μήνες, το πέμπτο και τελευταίο τεύχος της ιδιαίτερης σειράς με τον τίτλο που θυμίζει έναρξη ανεκδότου. Το 4 KIDS WALK INTO A BANK ολοκληρώθηκε και αυτό από μόνο του είναι μια είδηση, καθώς τα 5 τεύχη της σειράς, χρειάστηκαν διάστημα 17 μηνών προκειμένου να βρεθούν όλα στα ράφια των κομιξάδικων. Άμεση, δε, προβλέπεται και η έκδοση του συγκεντρωτικού τόμου των πέντε τευχών, αλλά ας κρατάμε τις προσδοκίες ακόμα χαμηλά.

Το τελευταίο τεύχος δεν υπολείπεται σε τίποτα της καλής δουλειάς που είχε γίνει στα προηγούμενα. Το επίπεδο του σχεδίου είναι το γνώριμο, όμορφο και αφαιρετικό, όπως στις προηγούμενες σελίδες που είδαμε μέχρι τώρα στην ιστορία, ενώ το σενάριο φτάνει στην κλιμάκωσή του, καθώς η Paige και η παρέα της, επιχειρούν τελικά την περιβόητη ληστεία της τράπεζας και, όπως ήταν αναμενόμενο, τα πράγματα στραβώνουν.

Η σειρά διατήρησε το χιούμορ της ως το τέλος, χωρίς να γίνεται σαχλό και χωρίς να επικαλεστεί παρωχημένα τρικ ή εύκολα και ανάλαφρα αστεία. Οι συχνά σουρεαλιστικοί διάλογοι και οι επιπλοκές στην εξέλιξη της ιστορίας, θυμίζουν ταινίες του Tarantino και του Ritchie. Ωστόσο, δεν απουσιάζει και η συγκίνηση, μέσα από την περιπέτεια ενηλικίωσης των τεσσάρων μαθητών που αποφάσισαν να αναμετρηθούν με εγκληματίες. Οι απλοϊκές σκέψεις των νεαρών χαρακτήρων, έρχονται συνεχώς σε αντιπαραβολή με τον κόσμο των ενηλίκων, όπου τα πράγματα δεν είναι άσπρο/μαύρο.

Ένα ενδιαφέρον limited series, που, αν δεν έπεσε στην προσοχή σας όσο κυκλοφορούσε, θα άξιζε να το προμηθευτείτε σε τόμο. Φήμες λένε ότι θα κυκλοφορήσει προς το τέλος του μήνα.